vrijdag, april 19, 2024
HomeBlogNieuwsHAVEN GRANADILLA ONTVANGT WINDMOLENS
spot_img

HAVEN GRANADILLA ONTVANGT WINDMOLENS

Deze maand is de haven van Granadilla gastheer voor de aankomst en ontscheping van een ongewone zending. De kades van de economische haven van Granadilla de Abona zijn het toneel van een complexe lading die bestaat uit losse onderdelen waarmee windmolens moet worden gebouwd. De haven ontvangt twee schepen die samen 12 windmolens aan land brengen met wieken van 83 meter lang die elk 20 ton wegen.

De eerste lading die werd vervoerd door de BBC Elisabeth bestond uit zes windturbines van elk 6 megawatt. Tegen het einde van deze maand komt de Star Lygra aan met het tweede deel van de lading die ook bestaat uit zes windturbines van elk 6 megawatt.

Uit China, voor Marokko

De windmolens zijn niet bestemd voor Tenerife, maar voor het Marokkaanse Laâyoune (Al Ajoen of El Aaiún in het Spaans). De reusachtige en tevens delicate lading wordt in Granadilla opgeslagen tot ze worden overgebracht naar hun eindbestemming in Marokko door zeven kustvaartschepen. De operatie wordt geleid door Marítima del Mediterráneo en zal ongeveer twee maanden in beslag nemen.

Volgens informatie van de havenautoriteiten zijn de goederen zondag aangekomen op Tenerife aan boord van het schip BBC Elisabeth, een vlooteenheid uit China en worden de goederen op Tenerife geconsigneerd door Contenerfrut, dat 161 meter lang en 27 meter breed is en een diepgang heeft van 10 meter. Over een paar weken arriveert de Star Lygra, een tweede cargoschip met een lengte van 195 meter, een breedte van 32 meter en een diepgang van 12 meter”.

Toegankelijke haven

De grote lengte die nodig is voor de operatie en de capaciteit van de haven om deze aan te kunnen, brengt de havenautoriteit ertoe om de infrastructuur van Granadilla aan te stippen voor deze overslag. De haven zal in de toekomst meer en meer de plaats zijn waar gigantische ladingen zullen worden gelost en opgeslagen. De haven van Granadilla voldoet aan alle voorwaarden voor dit soort activiteiten vanwege de strategische intercontinentale ligging en de toegang tot de haven voor grote tot zeer grote schepen. Zo was het het ook mogelijk was om ’s werelds grootste ziekenhuisschip, de Global Mercy, aan te meren in het zuidelijke dok.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

VACCINATIE TEGEN RODDELS

OUD EN VOL VERLANGEN

ZWEMBADGENOEGENS

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img