woensdag, mei 25, 2022
spot_img
HomeBlogNieuwsGUIDO ELSEN IS NIET MEER

GUIDO ELSEN IS NIET MEER

In ons artikel WAAR IS GUIDO ELSEN hadden wij nog hoop om de verdwenen Guido gezond en wel terug te vinden. Enkelingen zijn gaan zoeken in de omgeving van Hospiten Sur, de kliniek waar hij laatst werd opgemerkt op 13 december. We schreven ook dat de onderzoekers alle pistes hebben onderzocht, maar dat blijkt nu niet helemaal meer te kloppen met de waarheid. 
Guido Elsen overleed ten gevolge van een verdrinking in de oceaan op ruim een kilometer van de groene kliniek.

Steven Van de Kerkhof, advocaat van de familie maar ook de neef van de overledene, is naar Tenerife afgereisd met twee andere familieleden om initieel meer informatie te verkrijgen van de speurders en om het onderzoek een boost te geven. Maar op het moment van de contactname met de onderzoekers werden zij geconfronteerd met schokkend nieuws.
De raadsman en twee andere familieleden werden door de Guardia Civil ontboden in het Instituto de Medicina Legal in Santa Cruz waar een identificatie werd geregeld van het lichaam van een verdronken man, die zij formeel identificeerden als Guido Elsen.

Op 14 december, één dag na de verdwijning, werd een levensloos lichaam aangetroffen door de opvarenden van een toeristenboot. Het lichaam werd niet onmiddellijk geïdentificeerd omdat er onvoldoende gegevens beschikbaar waren. Het lichaam werd aan een onderzoek onderworpen en daarna bewaard in het instituut. Volgens de politie zijn de omstandigheden van overlijden niet verdacht en is de officiële doodsoorzaak verdrinking.

Aan een aantal bedenkingen kunnen we niet onderuit. We weten dat Guido telkens naar het strand trok als hij een moment van totale ontspanning wou inbouwen of wanneer hij een frisse neus wou nemen.
Waarom is Guido Elsen in verwarde toestand, na ruim een kilometer stappen, naar het strand gegaan en hoe is hij in het water gesukkeld in een gebied waar toerisme welig tiert?
Hoe komt het dat het gevonden lichaam door de onderzoekers niet eerder werd gekoppeld aan deze verdwijningszaak?
Is er duidelijk gecommuniceerd geweest tussen de verschillende politionele diensten?
Wat was er gebeurd als de familie van Guido niet naar Tenerife was afgereisd om het onderzoek een tandje bij te steken.

Een zaak is duidelijk. Er is heel veel tijd verloren gegaan vooraleer het lichaam werd geïdentificeerd en daardoor de zaak werd opgelost. Volgens Meester Van de Kerkhof kregen zij van de onderzoekers weinig uitleg en kwam er op veel vragen geen sluitende verklaring. 

Een paar dagen na deze berichtgevingen ontvangen wij een schrijven van Steven Van De Kerkhof, neef en advocaat van de familie, om deze tekst te publiceren.
Wij citeren
Afgelopen week kon de familie van Guido Elsen hem identificeren in het mortuarium van Santa Cruz de Tenerife. Hij bleek het levenloze lichaam te zijn dat op 14 december 2021 werd aangetroffen ter hoogte van het strand van Playa de las Américas, waarvan eerder melding was gemaakt in de Canarische Pers. Hij bleek gestorven door verdrinking. De familie wenst nu in alle rust afscheid te kunnen nemen van Guido.
De familie van Guido wenst iedereen te danken die de afgelopen weken actief heeft gezocht naar hem.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

NEP OF NAMAAK

HET VOORJAAR CARNAVAL

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

DE POLITIE UW VRIEND

CUMBRE VIEJA – DAG 12

ELEKTRISCHE AUTO HUREN