donderdag, december 8, 2022
spot_img
HomeBlogNieuwsGROOTSTE SCHEEPSLIFT TER WERELD KOMT IN GRANADILLA

GROOTSTE SCHEEPSLIFT TER WERELD KOMT IN GRANADILLA

Het bedrijf Tenerife Shipyards, dat in Santa Cruz is gevestigd, heeft haar plannen bekend gemaakt om in de haven van Granadilla de grootste scheepslift ter wereld te installeren. Schepen uit het water halen voor reparaties in een droogdok is niet nieuw, maar Panamax-schepen van 230 x 42 meter naar het droge brengen vergt iets meer kracht en ruimte. 
De scheepslift zal het mogelijk maken om schepen van 20.000 ton uit het water te liften.

Als de pandemie één ding duidelijk heeft gemaakt, dan is het wel dat de Canarische Eilanden niet alle appels in één mandje moeten stoppen. Er moet niet alleen ingezet worden op het toerisme, ook andere sectoren moeten bijdragen aan de economische groei. 

Om het evenwicht te helpen herstellen en het economisch model van Tenerife en dus ook dat van de Canarische Eilanden te vervolledigen, is de onderneming Tenerife Shipyards bezig met het verkrijgen van goedkeuringen en vergunningen van de havenautoriteiten om dit belangrijk project, dat de maritieme sector in het zuiden van Tenerife zal helpen opkrikken, te realiseren.
Dit initiatief zal volgens Mario Suárez, directeur strategische ontwikkeling, niet alleen de directe werkgelegenheid ten goede komen, het zal ook zorgen voor meer indirecte banen bij onderaannemers en toeleveringsbedrijven.

Gigantisch hefvermogen

Wat bij Tenerife Shipyards begon als een vaag idee, groeide uit tot een concreet plan om in de haven van Granadilla een drijfdok aan te leggen voor scheepsreparaties. Van daaruit is het idee ontstaan om een reparatiewerf in te richten die herstellingen kan uitvoeren van zeeschepen met de allergrootste formaten. Daarom komt er in de haven van Granadilla een droogdok waar een syncrolift met een hefvermogen van 20.000 ton schepen uit de Panamax-klasse kunnen worden gelicht. Daarenboven komen er op de kades acht droogdokbanen waar schepen van meer dan 200 meter lang kunnen worden hersteld.

Offshore-windenergie

De nieuwe scheepsfaciliteit krijgt een dubbele functie. Het scheepswerfproject voorziet ook in de bouw van drijvende constructies die nodig zijn voor de offshore-windenergie, zoals drijvende windturbines en andere grote constructies, die zowel drijvend kunnen hersteld worden of in een droogdok kunnen worden geplaatst.

De onderneming, met 100% Canarisch kapitaal, is een van de weinige ondernemingen die in staat is lokale werkgelegenheid en economische activiteit te genereren in de regio met de hoogste werkloosheidscijfers van Spanje.

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

VAN KUST TOT KUST

VERDRINKINGEN

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

VLIEGTUIGPANNE

WAT EEN SMURRIE