vrijdag, september 29, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsGROENE ENERGIE GEDUMPT

GROENE ENERGIE GEDUMPT

Professor Ricardo Guerrero Lemus, directeur van Máster en Energías Renovables aan de Universiteit van La Laguna, merkt op dat er op Tenerife een aanzienlijke hoeveelheid groene energie wordt gedumpt. Hij vergelijkt het dumpen van overtollige zonne- en windenergie als het ‘weggooien van natuurlijke rijkdommen in de vuilbak’.
De informatie die hij verzamelde over dit gegeven komt vooral uit Tenerife. Daar zijn de lozingen aanzienlijk en het lijkt evident dat deze anomalie grondig wordt geanalyseerd, zei hij in een verklaring die door de Universiteit van La Laguna werd vrijgegeven.

De congestie is geconstateerd, voornamelijk in de gemeente Arico, aldus de deskundige, die aankondigde dat hij de regering van de Canarische Eilanden en Red Electrica de España hierover om informatie zal vragen.
Volgens de professor is op een recente vergadering van een groep deskundigen binnen het Internationaal Energieagentschap overeengekomen om studies te laten uitvoeren naar het dumpen van energieoverschotten die opgewekt worden door zon en wind. Deze studies zullen steeds gecoördineerd worden door de Zwitserse vertegenwoordiger.
Het doel is dit type lekkage tot een minimum te beperken en transparantie en voorspelbaarheid in te voeren voor de transmissie- en distributienetbeheerders.

Guerrero Lemus wijst erop dat een toename van fotovoltaïsche panelen en van windmolens er meer en meer hernieuwbare energie zal worden weggegooid indien er van tevoren geen maatregelen worden genomen in het netwerk en de elektriciteitsverdeling. Het schaadt iedereen als er een overaanbod optreedt.
Er ontstaat dan niet alleen een probleem voor het milieu en de economie, maar het brengt ook de huidige en toekomstige investeringen in de energiesector in gevaar.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES

ONZE REDACTIONELE ETHIEK

HOE LEER JE SPAANS

CARNAVAL 2018