dinsdag, april 23, 2024
HomeBlogNieuwsGROENE ENERGIE GEDUMPT
spot_img

GROENE ENERGIE GEDUMPT

Professor Ricardo Guerrero Lemus, directeur van Máster en Energías Renovables aan de Universiteit van La Laguna, merkt op dat er op Tenerife een aanzienlijke hoeveelheid groene energie wordt gedumpt. Hij vergelijkt het dumpen van overtollige zonne- en windenergie als het ‘weggooien van natuurlijke rijkdommen in de vuilbak’.
De informatie die hij verzamelde over dit gegeven komt vooral uit Tenerife. Daar zijn de lozingen aanzienlijk en het lijkt evident dat deze anomalie grondig wordt geanalyseerd, zei hij in een verklaring die door de Universiteit van La Laguna werd vrijgegeven.

De congestie is geconstateerd, voornamelijk in de gemeente Arico, aldus de deskundige, die aankondigde dat hij de regering van de Canarische Eilanden en Red Electrica de España hierover om informatie zal vragen.
Volgens de professor is op een recente vergadering van een groep deskundigen binnen het Internationaal Energieagentschap overeengekomen om studies te laten uitvoeren naar het dumpen van energieoverschotten die opgewekt worden door zon en wind. Deze studies zullen steeds gecoördineerd worden door de Zwitserse vertegenwoordiger.
Het doel is dit type lekkage tot een minimum te beperken en transparantie en voorspelbaarheid in te voeren voor de transmissie- en distributienetbeheerders.

Guerrero Lemus wijst erop dat een toename van fotovoltaïsche panelen en van windmolens er meer en meer hernieuwbare energie zal worden weggegooid indien er van tevoren geen maatregelen worden genomen in het netwerk en de elektriciteitsverdeling. Het schaadt iedereen als er een overaanbod optreedt.
Er ontstaat dan niet alleen een probleem voor het milieu en de economie, maar het brengt ook de huidige en toekomstige investeringen in de energiesector in gevaar.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

GOFIO LEKKER EN GEZOND

WIJN OP TENERIFE

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

KNOTSGEKKE REIS

RECHTBANKEN

spot_img