zaterdag, juni 15, 2024
HomeBlogNieuwsGROEN LICHT VOOR HET TROPICANA SHOPPING CENTRE
spot_img

GROEN LICHT VOOR HET TROPICANA SHOPPING CENTRE

De terreinen waarop het nieuwe commerciële centrum, een recreatiepark en een parkeerterrein zullen worden aangelegd, bevinden zich in de gemeente Adeje, langs de snelweg, waar ooit de evenementenzaal Tropicana tienduizenden bezoekers verwende met wervelende shows en unieke spektakels.
De Canarische regering gaf in 2018 groen licht aan het Tropicanaproject waarbij het bedrijf Tropicana S.A een bedrijventerrein wil realiseren op een grondoppervlakte van 60.000 vierkante meter en waarbij in een nabije toekomst 4.000 directe en indirecte banen zullen gecreëerd worden.
Met dit project krijgt het zuiden van Tenerife een extra commerciële uitbating van hoge kwaliteit. Niet alleen de handelszaken in het commercieel centrum, maar ook de themaparken, de vergaderzalen en een auditorium zijn de extra’s om het totale project te accentueren.

Om de realisatie een slaagkans te geven heeft Tropicana S.A., onder leiding van Ambrosio Jiménez Quintana, de multinational Leroy Merlin als partner toegevoegd.  De gemeente leverde eerder al de nodige vergunningen af en dan was het lang wachten op het fiat van de eilandoverheid.

De bureaucratie is niet de sterkste speler op het eiland en wanneer je diverse vergunningen aanvraagt om een project van 60.000 m² neer te poten en maar 25.000 m² toegewezen krijgt dan ga je als projectmakelaar, zoeken naar mogelijkheden om dit te ongedaan te krijgen. De rechtbank heeft zich uitgesproken en de eilandregering volgde de rechtspraak. Nu is men er helemaal klaar voor.

Het parcours dat Tropicana S.A. heeft afgelegd was er een met hindernissen en valkuilen. Vanaf de eerste plannen werd het project ondersteund door de gemeente en door de eilandregering, maar niet door het Dirección General de Comercio. Daardoor is de zaak twee keer voor een rechtbank gebracht waaruit uitspraken voortvloeiden die steeds in het voordeel waren van Tropicana S.A.

En toen kwam een klacht van enkele zakenlui tegen de uitbreidingsplannen van het winkelcentrum met 35.945 vierkante meter dat in 2018 werd goedgekeurd door de regering van de Canarische Eilanden waardoor de totale oppervlakte 58.606 vierkante meter bedraagt.
De aanklacht was gebaseerd op het feit dat de uitbreiding van het winkelcentrum in strijd zou zijn met het ‘Plan Insular de Ordenación del Territorio (PIOT)’ en het ontbreken van een strategische milieubeoordeling.

Het Superior de Justicia de Canarias (TSJC) heeft de diverse klachten verworpen en geeft Ambrosio Jiménez de toelating voor de uitbreiding van het Tropicana Shopping Centre.
Deze uitspraak maakt een einde aan de zakelijke controverse over een groots particulier project in het zuiden van Tenerife.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

IK KOM ERAAN

EINDE SEIZOEN

HET VOORJAAR CARNAVAL

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img