donderdag, juli 18, 2024
HomeBlogNieuwsGRATIS ELEKTRISCHE SCOOTERS
SEB LEESON LEGAL GROUP

GRATIS ELEKTRISCHE SCOOTERS

Gratis elektrische scooters in Santa Cruz is een toonbeeld van hoe stedelijke innovatie en milieubewustzijn hand in hand kunnen gaan om de levenskwaliteit in steden te verbeteren. Dit initiatief onderstreept het streven van de stad naar duurzame mobiliteit en biedt een praktische, milieuvriendelijke vervoersoplossing die volledig is afgestemd op de behoeften van de hedendaagse stadsbewoner.

In Santa Cruz is een nieuwe fase aangebroken op het gebied van stedelijke mobiliteit. Vanaf vandaag zullen de straten van deze bruisende hoofdstad verrijkt worden met honderden elektrische huurscooters, die bovendien gratis zullen zijn voor lokale inwoners. Dit innovatieve project wordt gelanceerd door twee toonaangevende bedrijven, Ridedott en Tier Mobility, die samenwerken met de hoofdstedelijke overheid om duurzaam vervoer binnen handbereik van iedereen te brengen.

1.292 scooters

Met de zorgvuldige implementatie en handhaving van de mobiliteitsverordening toont Santa Cruz hoe stedelijke planning en technologie kunnen samensmelten om een dynamische, toegankelijke en groene stad te creëren. Dit project kan dienen als een inspirerend model voor andere steden die streven naar een duurzamere en inclusievere toekomst.

Ridedott heeft aangekondigd dat het de eerste honderd scooters reeds verspreid zijn in verschillende wijken van de stad. Dit aantal zal in de komende twee weken groeien tot 646 scooters, als onderdeel van de eerste implementatiefase. Volgens Evelyn Alonso, de Schepen/Wethouder van Mobiliteit, zullen er tegen eind mei 1.292 elektrische scooters beschikbaar zijn. Deze initiatieven markeren een significante stap vooruit in het vergroten van de toegankelijkheid en het verminderen van de ecologische voetafdruk van het stedelijk vervoer.

Op 63 locaties

De scooters zijn niet alleen een toevoeging aan de mobiliteitsopties van de stad, maar ze zijn ook ingebracht om volledig gratis te zijn voor de inwoners van Santa Cruz, nadat hun woonplaatsgegevens zijn geverifieerd. Niet-ingezetenen betalen één euro voor de ontgrendeling van de elektrische huurscooter en een klein bedrag per minuut, waardoor het zowel toegankelijk als betaalbaar is.

Het hoofdstedelijk bestuur heeft een gedetailleerd distributieplan opgesteld, waarbij scooters gelijkmatig worden verdeeld over vijf districten. Anaga zal bijvoorbeeld 48 scooters ontvangen verdeeld over negen locaties, terwijl in Centro-Ifara maar liefst 448 scooters beschikbaar zullen zijn op 63 verschillende plaatsen. Dit zorgt voor een brede dekking en gemakkelijke toegang tot de scooters door de hele stad.

Vooruitstrevend model

Om het gebruik van deze nieuwe dienst te stimuleren, zal het bedrijf verschillende promoties voeren, waaronder het aanbieden van helmen voor een veilige rijervaring. Bovendien zullen er bij slechte luchtkwaliteit – bij een calima bijvoorbeeld – stimulansen worden geboden zoals verlaagde tarieven of gratis ontgrendeling van de scooters, om duurzaam transport te bevorderen.

Gratis elektrische scooters in Santa Cruz is meer dan alleen een toevoeging aan het stedelijke landschap; het is een baanbrekend initiatief dat de manier waarop mensen zich door de stad verplaatsen fundamenteel zou kunnen veranderen. Door de combinatie van technologie, gemeenschapszin en duurzaamheidsdoeleinden biedt het project een vooruitstrevend model voor andere steden wereldwijd. Het belichaamt een toekomst waarin stedelijke mobiliteit synoniem staat voor toegankelijkheid, efficiëntie en respect voor het milieu.

 Guy Devos © Photography

 TERUG NAAR STARTSCHERM 

Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie!
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife.
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

1 REACTIE

  1. Het gratis gebruik van elektrische scooters is goed voor de natuur, maar hoe zijn de voetgangers verzekerd? Het zal zeker goed zijn voor de jeugd , maar wat met de ouderen en de hulpbehoevende mensen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

DE TIJD VAN TOEN

WIJ ZIJN DE PINEUT

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

VIDEO VLINDERTUIN TENERIFE

GRATIS UPDATE

SEB LEESON LEGAL GROUP