donderdag, juli 18, 2024
HomeBlogNieuwsGRATIS COVID-VERZEKERING VOOR TOERISTEN BLIJFT VAN KRACHT
SEB LEESON LEGAL GROUP

GRATIS COVID-VERZEKERING VOOR TOERISTEN BLIJFT VAN KRACHT

Om het toeristische seizoen te redden van de ondergang door de COVID-pandemie is de Canarische regering in 2020 voor de proppen gekomen met een eerbaar voorstel. Wie door het coronavirus besmet geraakt op de Canarische Eilanden wordt gedekt door de polis die de overheid in augustus 2020 met verzekeraar AXA afsloot. Deze polis had een duurtijd van 12 maanden. 
Door het feit het coronavirus een jaar later niet was verdwenen, maar integendeel, zich in andere vormen had genesteld, was het gevaar niet geweken, nam de Canarische overheid opnieuw haar verantwoordelijkheid en verlengde de polis met een extra jaar, geldig tot augustus 2022.  

De polis dekt alle toeristen die op de archipel besmet geraken met het coronavirus en de meegereisde familieleden. De polis omvat medische kosten, repatriëring en een verlenging van het verblijf op de Canarische Eilanden zodat de betrokkenen de quarantaineperiode kunnen voltooien.
Het doel was en is nog steeds de reputatie van de Canarische Eilanden als veilige toeristische bestemming te versterken en tegelijkertijd een versteviging van deze realiteit internationaal te projecteren.
Bovendien werd de test before travel voorgesteld om de toeristenstromen veilig te reactiveren, een regel die nadien in de Europese Unie zou worden opgelegd.

Elke toerist die zich op een van de eilanden bevindt en minimaal één nacht tot maximaal 30 dagen verblijft in een gereglementeerd toeristisch etablissement  en die besmet geraakt door het coronavirus tijdens zijn verblijf, alsmede de gezinsleden die hen op de reis vergezellen, zelfs als deze gezinsleden geen positieve test hebben ondergaan, worden gratis en zonder inschrijving verzekerd.

De polis omvat medische-, chirurgische-, farmaceutische- en hospitalisatiekosten door een COVID-19-besmetting en vervoer of medische repatriëring. Ook alle kosten voor een verlengd verblijf worden vergoed, ook in geval van een quarantaineverplichting.

Verzekerd is diegene die als passagier naar de Canarische Eilanden reist als toerist en dit kan aantonen met een reisticket van vliegtuig of ferry en die verblijft in een officiële en geregelde toeristenaccommodatie, zoals hotel, aparthotel, huurwoningen met een Vv-label en andere.
Familieleden die in de polis zijn opgenomen zijn echtgenoot, de ongehuwde partner of samenwonenden, alsmede de bloedverwanten in opgaande of neergaande lijn. 

De einddatum van de vernieuwde polis is augustus 2022. Wat daarna zal gebeuren is koffiedik kijken en zal afhangen van de besmettingsgraad van eventuele coronavarianten die nog kunnen aanspoelen en van de vaccinatiegraad op de eilanden.

Bronnen: Islas Canarias en Gobierno de Canarias

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

VERHUREN

ROMERÍAS

PIRAMIDEN VAN GÜÍMAR

SEB LEESON LEGAL GROUP