maandag, oktober 2, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsGRATIS COVID-19-TEST VOOR KERST

GRATIS COVID-19-TEST VOOR KERST

De Canarische overheid doneert een gratis COVID-19-test aan alle residenten die niet op de Canarische archipel verblijven en willen terugkeren naar de Canarische Eilanden om de kerstperiode bij hun familie door te brengen.
Het is de bedoeling om deze tests op kosten van de regionale overheid, 72 uur voor aanvang van de terugreis aan te bieden.

In een plenaire parlementaire vergadering is aangegeven dat er een protocol wordt voorbereid om PCR- of antigeentests aan te bieden aan de inwoners van de Canarische Eilanden die voor de kerstvakantie naar de eilanden terugkeren. Het protocol is opgesteld in samenwerking met het ministerie van Vervoer.
De eilandraden van Fuerteventura, Lanzarote, La Gomera en La Palma hebben al aangekondigd dat ze deze tests zullen aanbieden aan diegenen die terugkomen voor de kerstvakantie. Ook de gemeentebesturen zullen meewerken aan deze actie.

Aangezien de meeste van hen studenten zijn, zal er een campagne worden gevoerd in de universiteiten en is er ook een plan B opgesteld. Wie geen coronatest kan krijgen op de locatie van vertrek, kan een test laten afnemen in de buurt van de haven of luchthaven, waar men aankomt.

De minister erkende dat er discrepanties bestaan tussen de protocollen in de verschillende Europese landen en meent dat er een oplossing moet worden gevonden voor het probleem van niet-residenten die naar de eilanden reizen om er de kerstdagen door te brengen.

De bestuurlijke overheden zullen op zoek moeten gaan naar legitieme mogelijkheden om buitenlandse toeristen een gelijkaardig protocol aan te bieden.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES

GEEN BTW OP TENERIFE

EUROPESE LUCHTHAVENTOPPER

OPLOSSING IN ZICHT