zaterdag, april 13, 2024
HomeBlogNieuwsGOLFBREKER VAN LAS TERESITAS
spot_img

GOLFBREKER VAN LAS TERESITAS

Playa Las Teresitas is een schoolvoorbeeld van een zandstrand. Kunstmatig aangelegd, maar dat doet er niet toe. Wie het hele verhaal wil lezen kan dat HIER doen. Om het kilometerlange strand te beschermen tegen erosie en zandafvloeiing moet er op tijd en stond geremodelleerd worden en vers zand worden aangevoerd. Om dit tegen te gaan werd de golfbreker van Las Teresitas aangelegd en daarover gaat het dit artikel.

De Raad van Bestuur van de gemeenteraad van Santa Cruz, voorgezeten door burgemeester José Manuel Bermúdez, heeft de urgente aanbestedingsprocedure goedgekeurd voor de reparatiewerkzaamheden in het gebied en aan de noordoostelijke dam. De kostprijs wordt geraamd op 2.385.819 euro.
De werken die worden uitgevoerd in de stad San Andrés en omgeving, gericht op de opsmuk van de rijweg langs het strand, afwerking van de nieuwe parkeergarages, de tweede brug die verbinding maakt met Anaga en de totale renovatie van de golfbreker van Las Teresitas.

Europees fonds

De bestaande golfbreker vertoont een aantal gebreken en mist vooral betonblokken die de mantellaag moeten vormen tegen aanrollende golven. Verschillende stormen hebben schade aangericht op de uiteinden van de dam en de bestrating kreeg een flinke deuk door het verschuiven van een aantal betonnen platen, die volledig werden opgetild door hevige golven.

De middelgrote stenen op de golfbreker die de bestrating moeten beschermen tegen de inwerking van de oceaangolven zijn onvoldoende geschikt, terwijl de toegangstrap naar de badzone vanaf de golfbreker langs de binnenste helling in zeer slechte staat is. Het geld om dit te herstellen en te verstevigen komt uit een Europees fonds en bedraagt 1.118.555 euro.

Populaire bestemming

Al deze tekortkomingen en beschadigingen zorgden voor urgente actie, die zowel het aanvullen van betonblokken als de reparatie van de dam omvat. Er zal ook gewerkt worden aan de renovatie van pad op de zeewering en er wordt gezorgd voor de installatie van een kleine aanlegsteiger aan de buitenkant van de dam. Nieuwe trappen die naar het water leiden zullen bijzonder welkom zijn bij de talrijke baders en zwemmers die het gebied kent.

Het gemeentebestuur is opgetogen dat dit werk, waarvoor talrijke administratieve obstakels moesten worden overwonnen, nu in de aanbestedingsfase is gekomen. Dit zal het herstel betekenen van de noodzakelijke golfbreker en van een recreatiegebied voor de bewoners van het hoofdstedelijk gebiedt. Residenten en toeristen zullen dan kunnen genieten van wandeling langs het strand tot op de golfbreker in een strandzone die erg mooi en vooral populair is.


TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

IK KOM ERAAN

ZWEMBADGENOEGENS

VERBODEN VOOR JONGEREN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

BOFFEN EN BLAZEN…

OVERDAAD SCHAADT

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img