dinsdag, juli 23, 2024
HomeBlogGOEDKOPER MET MEER PASSAGIERS
SEB LEESON LEGAL GROUP

GOEDKOPER MET MEER PASSAGIERS

Je komt naar Tenerife om uit te rusten in een stressloze omgeving om daarna opgeladen de draad terug op te nemen. Of je komt overwinteren op een zonnig eiland met aangename zomerse wintertemperaturen en als de tijd aankomt om terug te keren naar een vertrouwde omgeving, waar familie en vrienden op je wachten, steekt een coronavirus de kop op waarbij  COVID-19 alles en iedereen geselt en gijzelt.  

Na tal van repatriëringsvluchten, die door de overheid werden ingericht, is de machine helemaal stilgevallen. Tientallen personen zijn achtergebleven, alhoewel ze zich hadden geregistreerd bij de FOD – Buitenlandse Zaken om met een repatriëringsvlucht terug naar huis te kunnen reizen. Niet dus …!
Wij gaan het dan zoeken bij een eerder idee van Jos Buyck en William Goemaere, die een paar weken geleden een eigen repatriëringsvlucht hebben georganiseerd. Onder druk van deze organisatie en onder druk van de media-aandacht verschenen er uit het niets een aantal vluchten door de Belgische overheid georganiseerd om landgenoten op Tenerife weg te halen. Nu is het stil aan de overkant en daarom leggen wij een vlucht in om de laatste der Mohikanen van het eiland te halen.

Deze aankondiging is via sociale media verspreid en moet mensen bereiken die op Tenerife vastzitten door het stopzetten van reguliere vluchten ten gevolge van de COVID-19-crisis. 

MENSEN DIE OP TENERIFE VASTZITTEN KUNNEN NAAR HUIS MET EEN EIGEN REPATRIËRINGSVLUCHT …!
Deze vlucht (TFS-BRU) gaat door op 6, 7 of 8 mei 2020.
Vliegtuig: Boeing 737-800 (B738) met 189 plaatsen.
De prijzen worden als volgt vastgesteld:
vanaf 100 passagiers = 595 EUR per seat (incl. taksen)
Vanaf 150 passagiers = 495 EUR per seat (incl. taksen)
Met 189 passagiers (vol) = 395 EUR per seat (incl. taksen)
De prijs varieert volgens de gemaakte reservaties.
Momenteel is er een lijst met 84 geïnteresseerde personen.
Wil je mee? Stuur dan een e-mail naar charter.belgium@luxaviation.com met vermelding van naam en voornaam per persoon en een gsm-nummer.
Wij hebben de vraag gesteld of op deze repatriëringsvlucht ook huisdieren mee mogen. We wachten op antwoord.
Operated by Luxaviation – Flight by TUI Belgium

Bovendien zitten als deze mensen bijna 50 dagen in een volledige lockdown. Zij mogen enkel naar buiten om naar de winkel, de dokter, apotheker of de bank te gaan. Voor de rest … binnen blijven. Niet wandelen, niet sporten, niet joggen en niet fietsen. Gezellig is anders en vooral strenger dan in de Lage Landen …!

Als je naar de prijzen kijkt die ons door de operator werden doorgestuurd om een eigen repatriëringsvlucht te organiseren valt het op dat de prijzen aan de hoge kant zijn. Akkoord, dit zijn niet de aantrekkelijke prijzen die Tenerife-vakantiegangers tot voor de crisis betaalden voor een doordeweekse chartervlucht.
De prijs is gebaseerd op een heen- en terugvlucht van Tenerife Sur naar Brussels Airport. De heenreis verloopt zonder passagiers, vandaar dat de terugkerende passagiers het complete prijskaartje voorgeschoteld krijgen.

Omdat niemand weet hoeveel mensen er zijn achtergebleven. Hoeveel mensen er willen terugkeren naar hun vaderland is een beetje koffiedik kijken voor Dominiek Deman, die voor Luxaviation de operaties in goede banen leidt. Daarom staan er drie prijzen die steunen op het principe ‘goedkoper met meer passagiers’. Er zijn minstens 100 passagiers nodig om deze vlucht te laten doorgaan aan de duurste prijs, eens het vliegtuig volzet is zakt deze prijs gevoelig.

Inschrijven doe je via een e-mailbericht naar charter.belgium@luxaviation.com, hoe groter de groep gerepatrieerden wordt hoe goedkoper de vlucht.

Éénmaal er 100 inschrijvingen zijn, krijgt iedereen een link toegestuurd om zijn boeking definitief te maken door persoonlijke gegevens in te vullen. Daarnaast zal men ook eenvoudig de betaling kunnen uitvoeren. Er zal je nadien een bevestiging gestuurd worden  waarin ook alle details van de vlucht zullen vermeld staan: definitieve datum, vertrekuur, bagage, COVID19 maatregelen, …
Niet twijfelen als je wilt terugkeren, want van overheidswege zijn er geen repatriëringsvluchten meer gepland en de vluchtschema’s van vliegtuigmaatschappijen zijn momenteel gecanceld tot medio juni, en misschien wordt deze no-fly strategie verlengd. Wie nu niet inschrijft blijft noodgedwongen nog een paar maanden op Tenerife.
Iedereen krijgt 100 % garantie dat het geld wordt teruggestort binnen de 3 werkdagen als de vlucht niet doorgaat. Dit systeem wordt door Luxaviation gebruikt om vluchten te charteren voor voetbalclubs en hun fanatieke supportersaanhang. Onlangs werd dit ook toegepast om seizoenarbeiders uit Praag naar België te brengen voor de aspergepluk. Een goed, eerlijk, transparant en degelijk systeem.

Luxaviation is niet de eerste de beste. Deze firma verhuurt en exploiteert vliegtuigen sedert 1964. De eigen vloot bestaat uit 30 privéjets die vanaf Kortijk Airport en Brussels Airport worden ingezet om hun klanten de wereld rond te vliegen. André Rieu en zijn orkest worden overal naartoe gebracht door Luxaviation. Ook een aantal repatriëringsvluchten naar Tenerife, Malaga, Marrakech, New York, Bahamas, Zuid Afrika, en nog een aantal plaatsen meer werden door deze wereldfirma professioneel uitgevoerd en begeleid.

BELANGRIJKE MEDEDELING …!
Het is onnodig om zich aan te bieden op de luchthaven indien de vlucht NIET werd betaald aan Luxaviation.
Bij vorige repatriëringsvluchten (door FOD) was het de gewoonte dat ook niet ingeschrevenen zich aanboden, een schuldbekentenis tekenden en aldus mee konden met de vlucht.
Deze vlucht wordt georganiseerd vanuit België en wie niet op de passagierslijst staat kan NIET aan boord en hoeft zich als dusdanig niet aan te bieden.
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

11 REACTIES

  1. Wij zijn een koppel die terug naar belgie willen
    Maar 600 euro pp kunnen wij niet betalen jammer genoeg moest de prijs dalen met meerdere personen willen wij graag op de hoogte gehouden worden

  2. Is het nu al bevestigd dat huisdieren mee mogen? En ei ja, is er weer een maximum van 7 kg aan verbonden? Dankewel voor een correct antwoord

    • Dag Myriam,
      Er zijn 15 honden van +8 kg aan boord en dat is het maximum. Honden van + 8kg in een bench kunnen niet in het vrachtruim omdat dit ruim niet is verwarmd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

SEB LEESON LEGAL GROUP