zaterdag, april 13, 2024
HomeBlogNieuwsGOED NIEUWS
spot_img

GOED NIEUWS

De regering van de Canarische Eilanden verwacht dat de natuurbrand op Tenerife vandaag helemaal onder controle komt en gestabiliseerd wordt. Deze brand is de grootste bosbrand die zich heeft voorgedaan in de afgelopen 40 jaar op de eilanden. Ongeveer 15.000 hectare is in vlammen opgegaan. In de afgelopen week moesten duizenden inwoners worden geëvacueerd, hoewel het merendeel naar huis al is teruggekeerd.

Het vuur op Tenerife is nog niet geblust. Naast de goede verwachtingen blijft de brand zich op bepaalde locaties ontwikkelen door het warme weer. Brandweerlieden voeren een ongelijke strijd tegen het vuur en geven zich niet gewonnen, niettegenstaande ze reeds meer dan een week onder intense omstandigheden aan het werk zijn.

Grote hoop

De president van het Cabildo van Tenerife, Rosa Dávila, kondigde gisteren aan dat de regering van de Canarische Eilanden verwacht dat de bosbrand vandaag als gestabiliseerd zal worden beschouwd. Een bosbrand die een omtrek heeft van 90 kilometer en waarbij bijna 14.878 hectare natuurgebied vernietigd werd door een alles verwoestende vuurhaard.

Vice-president en waarnemend minister van Ecologische Transitie en de Demografische Uitdaging, Teresa Ribera, en de president van de Canarische Eilanden, Fernando Clavijo, deelden de opwinding die ze hadden gevoeld in het commandocentrum. Na negen dagen van onvermoeide inzet is er meer dan ooit licht aan het einde van de tunnel. 

Steun vanuit Spanje

Nadat er gisteren, bij goede klimatologische omstandigheden en een matige wind, de hele dag intensief is geblust door de luchtcomponent in het zuidelijk Güímar-gebied is een flinke stap gezet in de goede richting. De brand is weliswaar nog actief en voorzichtigheid blijft geboden. 

Clavijo bedankte de Spaanse overheid die snel en adequaat heeft gereageerd, ook op het moment er een tekort was van blusmiddelen en schuimproducten. De inzet van vijf Canadair’s blusvliegtuigen staat ook op het conto van de Spaanse regering.

Op dit moment zijn er nog 3.109 mensen geëvacueerd in de gemeenten Tacoronte en Güímar en in het hoger gelegen gebied van El Sauzal en Santa Úrsula. Het opvangcentrum in Santa Úrsula herbergt momenteel nog 54 personen, 109 andere uit de gemeente Tacoronte zijn overgebracht naar verschillende hotels op het eiland.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

1 REACTIE

  1. Ik vind het super goed dat wij met deze mails van alles wat er gebeurd en te beleven valt op Tenerife op de hoogte worden gehouden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

VLIEGVELD EL SOCORRO

BUS- EN TRAMKAART TENMÁS

HOTEL ZONDER STERREN

spot_img