woensdag, juni 29, 2022
spot_img
HomeBlogNieuwsGOED EN MINDER GOED NIEUWS

GOED EN MINDER GOED NIEUWS

In een wereld vol met communicatieve mogelijkheden hebben we leren leven met berichtgeving en kijkt iedereen op zijn eigen manier naar hetgeen voorgeschoteld wordt. Soms is dat goed nieuws, een andere keer is de berichtgeving minder goed nieuws. Veelal wordt de vraag gesteld wat eerst moet komen, het goede of het slechte nieuws? In principe doen we dat in functie van de prioriteit, maar doordat er hier geen sprake is van belangrijkheid, kunnen wij vrij kiezen en beginnen wij dit nieuwsartikel met goed nieuws. 

Werkloosheid daalt

Het aantal werklozen op Canarische Eilanden daalde in april tot onder de 200.000. Ook het werkloosheidscijfer op jaarbasis is fors gedaald. Dat komt grotendeels door de heropflakkering van de economie en de normalisatie van de activiteiten in de horecasector, na de talrijke beperkingen en maatregelen die in het verleden werden genomen in verband met de coronapandemie.

Het aantal werklozen dat bij de arbeidsbureaus – het vroegere Inem – op de Canarische Eilanden is ingeschreven, is in april 2022 met 2.772 gedaald, wat neerkomt op een daling van 1,37 procent ten opzichte van de vorige maand. Zo telt de werkloosheidslijst op de archipel nu 198.981 personen. Dit zijn gegevens die door het Ministerie van Arbeid en Sociale Economie zijn gepubliceerd. Het aantal werklozen op jaarbasis is verminderd met 83.542 eenheden, wat neerkomt op een daling van 29,57 procent.

Duurdere woningen

Het minder goede nieuws komt uit de vastgoedsector. De Canarische archipel is op vier na de duurste regio in Spanje voor wat betreft de prijzen van tweedehandswoningen. De prijzen in de provincie Santa Cruz de Tenerife stegen met 1,16 procent, terwijl dat in Las Palmas de Gran Canaria 0,92% was.

De gemiddelde prijs van tweedehands woningen op de Canarische Eilanden bedroeg in april 1.734 euro per vierkante meter, wat neerkomt op een stijging van 1,03 procent in één maand tijd, terwijl de prijs met 3,02 procent is gestegen in vergelijking met dezelfde maand in 2021. 

Op nationaal niveau bedroeg de prijs van tweedehands woningen in april 1.906 euro per vierkante meter, 0,72 procent meer dan de vorige maand en 4,85 procent meer dan in april 2021, toen de gemiddelde prijs 1.818 euro/m2 bedroeg.

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikelEEN FANTOOMPROJECT
Volgend artikelGEITENKAAS
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

HET VOORJAAR CARNAVAL

TOERISTEN ZOEKEN ELKAAR

BESTE KLIMAAT TER WERELD

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

GEVAARLIJKE SPINNEN

STRAND ZONDER ZAND