dinsdag, april 23, 2024
HomeBlogNieuwsGEZONDHEIDSPAS OP KOMST
spot_img

GEZONDHEIDSPAS OP KOMST

De Europese Unie dient op 17 maart een voorstel in dat het mogelijk moet maken om veilig te reizen. Uiteraard kijkt de Canarische overheid reikhalzend uit naar de reactivering van het toerisme met een gezondheidspaspoort dat het mogelijk moet maken om de reissector opnieuw aan te trekken vóór de zomer. Alle toeristische sectoren hopen dat het paspoort de toeristische activiteit nieuw leven zal inblazen.

De voorzitster van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, heeft aangekondigd dat zij op 17 maart aanstaande een wetsvoorstel zal indienen voor de invoering van een groen digitaal paspoort COVID-19 dat in de hele unie geldig, dat de mobiliteit moet herstellen en het reizen moet vergemakkelijken. Het voorstel zal tegen de zomer worden goedgekeurd en operationeel zijn om het toeristenseizoen te overbruggen.

Het nieuwe document zal dienen als bewijs dat iemand is ingeënt tegen het COVID-19-virus, maar het zal ook PCR-testresultaten kunnen bevatten van mensen die nog niet zijn ingeënt. Er kan informatie opstaan dat de houder de ziekte heeft doorgemaakt en is hersteld, en dus natuurlijke immuniteit heeft tegen het coronavirus.
Op die manier wil de Commissie de bezorgdheid over het discrimineren wegnemen en de veiligheid en privacy eerbiedigen. Dit paspoort moet het leven van de reizende Europeanen gemakkelijker maken. Het doel is hen geleidelijk in staat te stellen zich veilig te verplaatsen voor werk of toerisme binnen en buiten de Europese Unie.

Om dit document, dat reizen zonder PCR-tests of quarantaine zal vergemakkelijken, gereed te hebben, zullen de lidstaten snel moeten starten met de voorbereidingen en de invoering ervan, nadat zij zijn overeengekomen welke de gegevens op het document moeten komen.

Zuiderse landen zijn het meest geïnteresseerd omdat het slagen van het toeristisch zomerseizoen van deze nieuwe invoering zal afhangen. Spanje en dus ook de Canarische Eilanden hebben een volume van gevaccineerde mensen nodig om ervoor te zorgen dat de reissector opnieuw leven kan worden ingeblazen. De voorzitter van de Asociación de Municipios Turísticos de Canarias, José Miguel Rodríguez Fraga, is voorstander van de invoering van het vaccinatiepaspoort om het reizen te stimuleren en is van mening dat deze weg inslaan een goede zet is voor het toerisme op de Canarische Eilanden.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

GOFIO LEKKER EN GEZOND

WIJN OP TENERIFE

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

DE TIJD VAN TOEN

KERST OP TENERIFE

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

ARMOEDE OP TENERIFE

KWALLEN AAN DE KUST

spot_img