maandag, juli 4, 2022
spot_img
HomeBlogNieuwsGEZONDHEIDSFORMULIER SPAIN TRAVEL HEALTH (SPTH) 

GEZONDHEIDSFORMULIER SPAIN TRAVEL HEALTH (SPTH) 

Om de volksgezondheid tegemoet te komen heeft de Spaanse regering een reeks sanitaire maatregelen genomen die moeten worden toegepast door iedereen die voet zet op Spaanse bodem. Op woensdag 6 april verscheen resolutie 5523 dd 1 april 2022 in nummer 82 van het Boletín Oficial del Estado onder Sectie 1, pagina 46.412. 
Met deze resolutie worden de gezondheidscontroles aangepast aan de ontwikkeling van de epidemiologische situatie en wordt het alternatieve gebruik van het Europese digitale COVID-certificaat (CCD) of het gebruik van de QR-code, verkregen na het invullen van het gezondheidscontroleformulier, via SpTH mogelijk gemaakt.
Dit is een nationale wet die geldt voor alle regio’s. 

Moeilijke opdracht

Een wettekst nalezen en vooral begrijpend interpreteren is al moeilijk in de eigen moedertaal, laat staan in een retorische taal als het Spaans. Wij filteren de belangrijkste zaken uit dit nieuwe decreet die relevant zijn voor iedereen die door de lucht of over zee in Spanje aankomt. 

Alle passagiers moeten, ongeacht hun land van vertrek – met uitzondering van kinderen jonger dan 12 jaar en personen op doorreis (transit) – een van volgende documenten voorleggen. In dit opzicht verandert er niets.
a) Het digitaal Europees COVID-certificaat (CCD) of het Europese equivalent van vaccinatie tegen COVID-19; 
b) een negatief certificaat van een diagnostische test op actieve infectie; 
c) een certificaat van herstel van een SARS-CoV-2-infectie.

Als de passagier niet beschikt over een digitaal Europees COVID-certificaat of een gelijkwaardig EU-certificaat, moet het SpTh-formulier worden ingevuld door handmatig de gegevens van uw vaccinatie-, herstel- of diagnostisch testcertificaat in te voeren.
Let wel: het vaccinatiebewijs met volledig schema voor kinderen jonger dan 18 jaar heeft geen vervaldatum.
Controleer steeds de geldigheid van het digitale COVID-certificaat.

Uitzondering

Indien de epidemiologische situatie van een land/gebied of een regio op zorgwekkende wijze verslechtert, kan het land/gebied/zone als HOOG RISICO worden aangeduid. Passagiers uit deze zones moeten dan het SpTH-formulier invullen om een QR-code te ontvangen. Deze code zal samen met een certificaat van vaccinatie of herstel en, bovendien, een certificaat van een diagnostische test op actieve SARS-CoV-2-infectie (PDIA) met een negatief resultaat, moeten voorgelegd worden bij aankomst op Spaans grondgebied.
Het SpTh-form kan HIER ingevuld worden. 

Geldigheid

Een digitaal EU-certificaat COVID (CCD) of gelijkwaardig is enkel geldig wanneer een volledige vaccinatieschema- of boosterdosis is doorlopen en wanneer de geldigheidsduur niet wordt overschreden. De duur begint vanaf 14 dagen na de toediening van de laatste dosis tot 270 dagen na de toediening van de laatste dosis.
Het vaccinatiebewijs (volledig schema) voor kinderen jonger dan 18 jaar heeft geen vervaldatum.
Het certificaat is geldig:
– vanaf de dag waarop de boosterdosis is toegediend;
– wanneer een diagnostische test is verricht binnen 72 uur vóór aankomst in Spanje voor NAAT (nucleïnezuuramplificatietests, bv. RT-PCR, RT-LAMP, TMA);
– binnen 24 uur voor RAT (snelle antigeentest), met negatief resultaat;
– vanaf de twaalfde dag na herstel van de ziekte, na afname van de eerste positieve NAAT- of RAT-test en geldig tot 180 dagen daarna.

Gegevens

Het inentingsbewijs bevat ten minste de volgende gegevens:
1. Naam en achternaam van de houder.
2. Datum van vaccinatie, met vermelding van de datum van de laatste toegediende dosis. 
3. Type(n) van het toegediende vaccin.
4. Aantal toegediende doses/volledig schema.
5. Land van uitgifte.
6. Identificatie van de instantie die het vaccinatiecertificaat afgeeft.


TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

ZWEMBADGENOEGENS

KERST OP TENERIFE

COLUMN KIM

KIEZEN OF DELEN

- Reclame -spot_img

WEETJES