zaterdag, april 13, 2024
HomeBlogNieuwsGEZONDHEIDSCENTRUM IN HET TEN BEL-GEBOUW 
spot_img

GEZONDHEIDSCENTRUM IN HET TEN BEL-GEBOUW 

Het imposante gebouw dat naast de toren staat aan het Centro Comercial Ten Bel en dat al decennia staat te verkommeren krijgt een nieuwe invulling. Op sociale media werd reeds eerder gewag gemaakt van een grote opkuis en later van renovering- en transformatiewerken. Wat eens het administratief centrum was van het vakantiedorp Ten Bel, wordt binnen een aanzienlijke termijn het Consultorio of Centro de Salud  – het gezondheidscentrum van Las Galletas.

De Canarische minister van Volksgezondheid, Blas Trujillo, heeft samen met de burgemeester van Arona, José Julián Mena, de directeur van het Área de Salud de Tenerife, Ignacio López, en de manager van Atención Primaria (de eerstelijnszorg), José Miguel Rodríguez, een bezoek gebracht aan de lokalen waar de nieuwe perifere kliniek van Las Galletas zal worden gevestigd.

Voldoen aan de vraag

De transformatiewerken zijn volop bezig. Het nieuwe gezondheidscentrum wordt gevestigd in het gebouw dat een oppervlakte telt van 2.693 vierkante meter, verdeeld over twee verdiepingen. Na de ruwbouwwerken start de installatie van de gezondheidsvoorzieningen die aangepast zijn aan de huidige en toekomstige behoeften van de gemeente Arona. Door de komst van een Consultorio in Las Galletas worden de gezondheidsdiensten beter verspreid over de gemeente en zal er voldaan kunnen worden aan de vraag naar zorg en genezing.

10 keer groter

Minister Blas Trujillo benadrukte het belang van het gebouw waarin de perifere kliniek van Las Galletas zal worden gevestigd, aangezien er voldoende ruimte en mogelijkheden aanwezig zijn om een gezondheidscentrum op te zetten.
De burgemeester van Arona verklaarde dat de gemeente eindelijk, na tientallen jaren wachten, een historische kans krijgt om een fatsoenlijk gezondheidscentrum voor de inwoners te realiseren. Vandaag is er een duidelijke oplossing met voldoende ruimte om meer dan 8.000 inwoners te ontvangen in het nieuwe centrum met een oppervlakte die tien keer groter is dan het huidige. Door de komst van het Centro de Salud wordt Ten Bel als gebied geleidelijk meer leven ingeblazen als openbare ruimte voor Arona.

Guargacho niet

Het gebouw waar de gezondheidsdienst nu is ondergebracht in Las Galletas, en eigendom is van de gemeente, biedt geen enkele mogelijkheid tot uitbreiding of verbetering en daarom werd er uitgekeken naar een nieuwe grotere ruimte. Het personeel van de plaatselijke kliniek in Las Galletas bestaat uit twee verzorgingsafdelingen, die elk bestaan uit een arts, een verpleegkundige en een administratief medewerker.
Dit gezondheidscentrum heeft 8.783 personen onder zijn hoede en maakt deel uit van het gezondheidsgebied van El Fraile, dat Guaza, Cho, Parque de la Reina, Palm-Mar, El Fraile, Las Galletas en Costa del Silencio omvat. Guargacho valt niet onder de verantwoordelijkheid van dit verzorgingsgebied.

Video©digitalsur.com

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

GOEDE RESTAURANTS

HOPELOOS VERLIEFD

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img