maandag, juli 15, 2024
HomeBlogNieuwsGEVAARLIJKE VERSOEPELING
SEB LEESON LEGAL GROUP

GEVAARLIJKE VERSOEPELING

Met de huidige coronagegevens in de hand kan Tenerife volgende week overgaan naar alarmfase 1, dat gesymboliseerd wordt door een groen verkeerslicht. Daardoor zouden de beperkingen, die al meer dan drie maanden het eiland treffen, versoepeld kunnen worden.
Aan de vooravond van een atypisch carnaval, dat niet officieel wordt georganiseerd, vreest de overheid dat velen de carnavalvibraties in de privésfeer zullen loslaten. Samenkomen om feestjes te bouwen kan (nog) niet en omdat Tinerfeños doorgewinterde carnavalisten zijn, vreest de overheid voor een toename van het aantal besmettingen door het overtreden van de maatregelen op het einde van de carnavalsperiode.

De epidemiologische indicatoren van Tenerife van de afgelopen dagen nodigen uit tot optimisme. De analyse die gisteren werd gepubliceerd, met geconsolideerde gegevens van dinsdag 9 februari, duidt op een vervolg van de gunstige evolutie inzake COVID-19-besmettingen. De accumulatieve incidenties (A.I.) op 7 dagen bedraagt 30,04 gevallen per 100.000 inwoners en op 14 dagen 67,88 gevallen. De A.I. voor 65-plussers bedraagt 26,24 op 7 dagen, en 55,17 op 14 dagen. Dit is bijzonder goed nieuws.

Drie indicatoren vertonen een laag risico, namelijk het percentage traceerbaarheid (67,02%), de bezetting van ziekenhuisbedden door COVID-19-besmettingen (3,68%) en de bezetting van de ICU of Intensieve Zorgen (8,28%).
Een uitermate goed resultaat tenslotte is het percentage positieve, actieve infecties, die vastgesteld worden door de uitgevoerde PCR- en antigeentests, is 3,65%.

Als het Ministerie van Volksgezondheid het licht op groen zet en de overheid beslist om over te gaan naar niveau 1, dan krijgen Tenerife, La Palma en La Gomera een groen licht toebedeeld en El Hierro een oranje (niveau 2).
Deze kleuren hebben geen uitstaans met de kleurencodes die buitenlandse regeringen gebruiken om hun reisadviezen naar Tenerife (Canarische Eilanden en Spanje) te definiëren.   

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

LENTE OP HET EILAND

TENERIFE VOOR KINDEREN

VLIEGEN NAAR TENERIFE

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

SEB LEESON LEGAL GROUP