dinsdag, januari 31, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsGEREDDE SCHILDPADDEN

GEREDDE SCHILDPADDEN

Eerder dit jaar publiceerden wij het artikel ‘Recovery voor Schildpadden’ waarin de oprichting werd gemeld van een uitbreiding in het dierenopvangcentrum La Tahonilla in San Cristóbal de La Laguna. De expantie bestond uit nieuw complex waarin zwembassins en een tegenstroombad zijn ondergebracht waar schildpadden met aandoeningen of met kwetsuren worden behandeld en kunnen bijkomen. Ook schildpadden die zich hebben gevoed met plastics worden er op gepaste manier behandeld. 

Het dierenopvangcentrum La Tahonilla behandelt jaarlijks ruim negentig zeeschildpadden die verstrikt zijn geraakt of die ziek zijn door het eten van plastics. Na de medische behandeling volgt steeds een rehabilitatie en na het sein ‘fit to swim’ worden ze teruggegeven aan de oceaan.

Het recoverycenter geniet een nationale bekendheid en is voorloper op zijn gebied inzake het redden van schildpadden. In 2021 heeft het centrum 91 schildpadden behandeld, meestal zijn deze te categoriseren onder de noemers karetschildpad (Caretta caretta) en de groene zeeschildpad (Chelonia mydas), soorten die in groten getale foerageren in de Canarische wateren.

Amputaties

Belangrijk feit is dat de vissers op het eiland werden geïnformeerd met een campagne waarin zij werden bewustgemaakt over de prangende problemen die zich voortdoen bij zeeschildpadden. Dat resulteert in een beter inzicht waardoor er meer schilpadden in het centrum worden afgeleverd.

Van de schildpadden die in het centrum worden opgenomen, moeten er vele worden geopereerd. Bij sommige dieren zijn de verwondingen zo erg dat er amputaties volgen, meestal van de poten te wijten aan verstrikking in drijvend vistuig, netten en ander afval.

Plastics

Plastics in de oceaan is een ander probleem, maar dat moet wereldwijd worden aangepakt. Het inslikken van plasticdeeltjes verhindert de vertering van voedsel en moet daarom ook adequaat worden aangepakt.
 

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

VERDRINKINGEN

ANDERE GEWOONTES

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES