woensdag, mei 22, 2024
HomeBlogWeetjesGELUK ZIT IN EEN KLEIN HOEKJE
spot_img

GELUK ZIT IN EEN KLEIN HOEKJE

Ruim 25 jaar geleden kwam hij vanaf Barcelona naar Tenerife voor een weekje vakantie. Een week werd een kwarteeuw. Hij liet een discotheek achter en richtte een toeristisch excursiebedrijf op dat vandaag 20 verkooppunten heeft in het zuiden van het eiland. Hij maakte mensen gelukkig in een discotheek in Barcelona en nu maakt hij mensen gelukkig op Tenerife. Hij heeft alles wat toeristen kan plezieren. Zijn geluk zit in een klein hoekje, letterlijk en figuurlijk. Zijn naam is Jesús Molina, maar klinkt als Excurciones Jesus.

Hij kwam naar Tenerife om een paar dagen uit te rusten en zag dat je hier een heel jaar kunt doorwerken, en niet zes maanden zoals in zijn Barcelonese danstent en besloot om een klein excursiebureau te openen. Hij werkt als tussenpersoon voor een vijftigtal bedrijven die toeristische attracties aanbieden. Visexcursies, duiken, helikoptervluchten, fietsen, quads, huurauto’s, natuurparken, themaparken … en nog veel meer.

Moeilijke periode

Hij was optimistisch over het herstel van het toerisme na een periode van 18 maanden waarin hij werd gegijzeld door het coronavirus. Toen werd zijn commerce gemolesteerd door het COVID-19-virus, moesten zijn werknemers in verplichte werkloosheid (ERTE) en heeft zich nadien hard moeten inspannen om terug het niveau van 2019 te halen. De inspanningen hebben geloond en de ticketverkoop draait opnieuw als een lier.

Populaire excursies

De excursie naar La Gomera, boten om de walvisachtigen te spotten en jetski’s zijn de meest gevraagde excursies, vooral in de zomer. Anderzijds is er veel vraag naar uitstappen, zoals naar Masca, Loro Parque en het Siam Park.
De mooiste beloning voor Jesús is dat veel Europese klanten zijn teruggekeerd, maar nu met kinderen en precies dezelfde tickets blijven kopen als toen. Dat is zijn grootste voldoening.

Hij is tevreden over het verleden en over het heden en denkt dat hij het goed heeft gedaan, oppert een half-Andalusische, half-Catalaanse man en nu een gelukkige Tinerfeño. Zoals ik schreef ‘Geluk zit in een klein hoekje’.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

WAT EEN MENS GELUKKIG MAAKT

HET VOORJAAR CARNAVAL

ZWEMBADGENOEGENS

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img