dinsdag, september 26, 2023
spot_img
HomeBlogWeetjesGELUK ZIT IN EEN KLEIN HOEKJE

GELUK ZIT IN EEN KLEIN HOEKJE

Ruim 25 jaar geleden kwam hij van Barcelona naar Tenerife voor een weekje vakantie. Een week werd een kwarteeuw. Hij liet een discotheek achter en richtte een toeristisch excursiebedrijf op dat vandaag 20 verkooppunten heeft in het zuiden van het eiland. Hij maakte mensen gelukkig in een discotheek in Barcelona en nu maakt hij mensen gelukkig op Tenerife. Hij heeft alles wat toeristen kan plezieren. Zijn geluk zit letterlijk en figuurlijk in een klein hoekje. Zijn naam is Jesús Molina, maar is klinkt als Excurciones Jesus.

Hij kwam naar Tenerife om een paar dagen uit te rusten en zag dat je hier een heel jaar kunt doorwerken, en niet zes maanden zoals in zijn Barcelonese danstent en hij besloot om een klein excursiebureau te openen.  Hij werkt als tussenpersoon voor een vijftigtal bedrijven die toeristische attracties aanbieden. Visexcursies, duiken, helikoptervluchten, fietsen, quads, huurauto’s, natuurparken, themaparken … en nog veel meer.

Moeilijke periode

Hij is optimistisch over het herstel van het toerisme na een 18 maanden lange pandemieperiode. Nu kunnen we de commerce niet meer tegenhouden, dankzij de vaccinatie heeft hij zijn werknemers uit de ERTE heb kunnen halen en hij denkt dat het vanaf oktober aanzienlijk zal verbeteren. Zozeer zelfs dat er nu al excursies zijn die niet meer kunnen aangeboden worden of die ruim op voorhand moeten geboekt worden omdat er te veel vraag naar is. Het is nu bijna onmogelijk om een huurauto te krijgen en als het lukt, is het erg duur.

Populaire excursies

La Gomera, boten om de walvisachtigen te spotten en jetski’s zijn de meest gevraagde excursies, vooral in de zomer. Anderzijds is er veel vraag naar uitstapjes naar Masca, Loro Parque en het Siam Park.
De mooiste beloning voor Jesús is dat veel Europese klanten terugkeren, maar nu met kinderen en precies dezelfde tickets blijven kopen als toen. Dat is zijn grootste voldoening.

Hij is tevreden over het verleden en over het heden en denkt dat hij het goed heeft gedaan, oppert een half-Andalusische, half-Catalaanse man en nu een gelukkige Tinerfeño.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

VERDRINKINGEN

WIJ ZIJN DE PINEUT

HOPELOOS VERLIEFD

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

KAMER NUMMER 100

TIJD HEEFT VLEUGELS

BORGEN BRENGEN ZORGEN

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES