donderdag, juli 18, 2024
HomeBlogNieuwsGEFRUSTREERD ZOMERWEER 
SEB LEESON LEGAL GROUP

GEFRUSTREERD ZOMERWEER 

Vooraleer een weerbericht te schrijven, informeren wij ons altijd bij diverse meteorologische diensten en raadplegen we verschillende rapporten. Om een voortschrijdend inzicht te krijgen in het weerverloop gebruiken wij onder andere de GFS-modellen. GFS staat voor Global Forecast System en dit zijn numeriek wiskundige modellen waarop tientallen atmosferische variabelen, zoals onder andere temperatuur, luchtdruk, wind en neerslag, zijn aangebracht. Zie afbeeldingen onderaan. 

Op de Canarische Eilanden is het weer sedert begin 7 januari op de sukkel. In de eerste week van 2022 werden er temperaturen waargenomen van dertig graden en meer, en daarna was het uit met het mooie liedje. Temperaturen waren steeds lager dan de langjarige gemiddelden, er stond veel bewolking waaruit meer dan een normale hoeveelheid neerslag viel. En vooral, de zon heeft al vele uren verstoppertje gespeeld. Langverblijvers en residenten komen allemaal uit bij de synthese ‘het is koud op Tenerife’. 

Veelal werd het weer veroorzaakt door een depressie en koude luchtmassa’s die ten noordwesten van de Canarische archipel langzaam voorbijtrokken en botsten met de warme luchtmassa rond een anticycloon boven het Noord-Afrikaanse continent.

Waarnemingen

Vandaag is lichte regen van de partij en de temperaturen blijven net boven de twintig graden hangen. Als de zon komt piepen springt de termometer de lucht in, want de thermische stralen zijn, op dit moment van het jaar, het heetst omdat de zon na de middag bijna loodrecht aan de hemel staat. 
We begonnen de dag met een bewolkte hemel, met regen in het zuiden en buien over de hoger gelegen delen en in het noorden. De passaatwinden waaien krachtig uit het noordoosten met een windkracht 7 in de bergdalen van Anaga en Agaete.

Langetermijnvoorspelling

Wij geloven weliswaar niet in langetermijnvoorspellingen, maar toch is er één zaak duidelijk; slechter dan dit kan het zomerweer niet zijn. We verwachten voor juli en augustus aldus een verhoging van de minimum- en maximumtemperaturen, minder neerslag, minder bewolking en daardoor meer zonneschijn. 

Ondanks dit alles blijft het zuiden van Tenerife een fijne locatie om te verblijven. Tussen de wolken door verschijnt er nu en dan een flinke zonnestraal die het regenweer even doet vergeten.
Nog één tip: VERALGEMEEN NOOIT op Tenerife het weer op de locatie waar u verblijft. Op een eiland met vijf weerklimaten en tientallen microklimaten is een enge weervisie niet aangewezen. 

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

RUIM- OF HANDBAGAGE?

SEB LEESON LEGAL GROUP