dinsdag, september 26, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsGEEN WIJNFEESTEN DIT JAAR

GEEN WIJNFEESTEN DIT JAAR

Voor het eerst in de geschiedenis worden de steile hellingen in Icod de los Vinos niet gebruikt om naar beneden te glijden op houten zelfgemaakte planken om daarmee het einde van het wijnseizoen te vieren.
Ook in La Guancha en San Juan de la Rambla wordt het einde van het wijnseizoen niet gevierd op dezelfde manier zoals het reeds decennialang doorgaat. De tablas de San Andrés kaderen in een ruimer geheel en zijn gekoppeld aan de feesten van San Andrés die op 30 november valt.
Deze oeroude traditie wordt voor de eerste keer in zijn bestaan afgelast door het COVID-19-virus.

In de praktijk glijden de inwoners op zelfgemaakte uiterst rudimentaire planken met relatief hoge snelheden de straten naar beneden: een waar spektakel, vooral de finish is het beleven waard. De rit wordt abrupt gestopt door een berg autobanden waardoor menig deelnemer op het einde van de rit ook nog een salto maakt en het lichaam een ferme tik incasseert.

Ook in Puerto de la Cruz loopt het niet zoals de traditie het voorschrijft. De voorouderlijke gewoonte om met potten, pannen en blikken aan een touw door de straten te lopen gaat niet door. Er kan dit jaar geen lawaai gemaakt worden om het einde van het wijnseizoen aan te kondigen.
Niettegenstaande de activiteiten dit jaar worden opgeschort zullen de Guardia Civil, de lokale politie en de Canarische politie prominent aanwezig zijn in het straatbeeld om te verhinderen dat er geen omstandigheden worden gecreëerd om de afdalingen sluiks te ondernemen.

In La Guancha worden maatregelen genomen om capaciteit en mobiliteit tot het minimum te herleiden.
In Ramblero worden er geen evenementen toegelaten, ook niet het poffen van kastanjes, wat gedurende deze feesten een normale en veelgebruikte traditie is.
In Puerto de la Cruz staat er één houten stand om de kastanjetraditie in stand te houden, maar waar deze komt is nog niet geweten.

Alle informatie over de feesten van San Andrés kun je HIER lezen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES

TAXI