zaterdag, september 30, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsGEEN VERLAGING VAN DE TAKSEN

GEEN VERLAGING VAN DE TAKSEN

De voorzitter van de Canarische regering, Ángel Víctor Torres, heeft meegedeeld dat de regering aftrekposten en directe steun ter bestrijding van belastingheffing uit de regionale begroting van 2023 voorbereidt. Toch sluit hij de deur voor een verlaging van de IGIC van 7% naar 5%.
In antwoord op vragen van verschillende fracties tijdens de parlementaire zitting weigerde hij ook alle belastingschijven te taxeren omdat het enkel de bedoeling is mensen te helpen die het moeilijk hebben.

Wie meest verdient moet meer betalen, is het devies en hij voegde daaraan toe dat elektriciteitsbedrijven en grote vermogens als nooit tevoren geld verdienen.
Hij benadrukte dat het belasten van alle inkomens onrechtvaardig is en dat de overheid ervoor moet zorgen dat dat het reële inkomen wordt verenigd met het nominale inkomen en  dat de werkende klasse – de lage en middeninkomens – moet worden geholpen.

Schaamteloos

Torres merkt op dat sommige gemeenten er zich niet voor schamen de belastingen voor de rijken te verlagen en vervolgens moeten snoeien in andere sociale departementen. Zij die het geld bezitten zullen het meest bijdragen aan deze crisis.
Gezien deze economische context mogen we geen politieke spelletjes spelen, zo verdedigen we ook niet de hoge inkomens, zoals de Partido Popular doet in Madrid en Andalusië.

Inflatie is een probleem

De woordvoerder van Ciudadanos (Cs), Ricardo Fernández, merkte op dat de inflatie gezinnen straft door een verminderde koopkracht en dat veel huishoudens veroordeeld zijn tot relatieve armoede als gevolg van de exorbitante prijsstijging van granen, brandstoffen, huisvesting, energie, hout en veevoeders.
Volgens hem is de hoge inflatie een dringend probleem en hij hoopt dat de regering maatregelen zal nemen om de situatie voor de burgers te verlichten, zoals het verlagen van de IGIC of het tijdelijk afschaffen van de Impuestos sobre la renta de los trabajadores (IRPF) om de situatie op de Canarische Eilanden te “verlichten”.

Geen vermindering van de IGIC

Alle politieke partijen zijn er zich van bewust dat er moet gezocht worden naar structurele oplossingen waarbij de aandacht worden gericht op de bevolkingsgroep met de grootste behoeften. Een verlies aan koopkracht wordt het gevolg van een belastingverhoging. Nu is er geen tijd om populistische maatregelen te nemen, enkel met goeddoordachte precisie kunnen tijdelijke acties soelaas brengen aan de gezinnen met de laagste inkomens.
Wie het meest bezit, moet het meest betalen. De Canarische president is duidelijk en verzet zich halsstarrig tegen het verlagen van de IGIC-tarieven.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES