donderdag, februari 22, 2024
HomeBlogNieuwsGEEN TOERISME: GIDSEN NEMEN LOKALE BEVOLKING OP SLEEPTOUW
spot_img

GEEN TOERISME: GIDSEN NEMEN LOKALE BEVOLKING OP SLEEPTOUW

Door het gebrek aan toeristen op Tenerife nemen de professionele gidsen de lokale bevolking op sleeptouw. De Canarische regering bevordert een bewustmakingscampagne ter ondersteuning van de gidsen en actieve toeristische bedrijven op het eiland die getroffen worden door de crisis in de sector als gevolg van de coronapandemie. Om zich nuttig te maken en om inkomen te genereren willen de toeristische gidsen de plaatselijke bevolking in contact brengen met de bezienswaardigheden in hun omgeving om het lokale erfgoed te leren kennen en te waarderen.

Laura Bethencourt Yanes is voorzitter van de beroepsvereniging van toeristengidsen op Tenerife. Zij waardeert de maatregel en is blij omdat de politiek opzij wordt gezet en het algemeen belang van het collectief wordt behartigd. Zij maakt één ding heel duidelijk: dit project bereikt alle vakmensen die het dit jaar moeilijk hebben gehad. De toeristische gidsen zijn verheugd om weer te kunnen werken door de Canarische bevolking op sleeptouw te nemen.

De coronapandemie en de gevolgen ervan waren verwoestend voor de professionele gidsen op het eiland. Zij behoorden tot de eerste groep die te lijden had van het COVID-19-virus. Reeds in februari 2020, nog vóór de afkondiging van de alarmtoestand op 13 maart, werden alle gidsenactiviteiten geannuleerd en blijft de impasse verder duren tot op vandaag.
Laura legt uit dat gidsen ingeschreven zijn als autónomo en moeten voldoen aan de bijdragen voor zelfstandigen waarbij zij tussen 287 en 350 euro per maand moeten betalen, zonder andere uitgaven te vergeten, waaronder opleiding en bijscholing.

De lokale bevolking krijgt nu de opportuniteit om eigen territorium beter te leren kennen. De gidsen zijn blij om nuttig te maken en eigen volk wegwijs te maken in de materie die zij steeds aan de toeristen hebben meegedeeld.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

EINDE SEIZOEN

MEER DAN 29.000 LEDEN

VERBODEN VOOR JONGEREN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

LANDING AFGEBROKEN

spot_img