vrijdag, februari 23, 2024
HomeBlogNieuwsGEEN TESTEN MEER NODIG
spot_img

GEEN TESTEN MEER NODIG

Door het snel wisselen van de coronatoestanden en de maatregelen die bij het reizen worden genomen is er onduidelijkheid over hetgeen we moeten doen bij onze reis naar Tenerife, en bij uitbreiding, naar de Canarische Eilanden.
Hou er rekening mee dat vanaf 1 juli 2021 het EU-certificaat in gebruik wordt genomen voor iedere EU-burger die zich verplaatst binnen 27 Europese lidstaten én door IJsland, Zwitserland, Liechtenstein en Noorwegen.

Dit lezen we op de website diplomatie.belgium.be:

Wat verder in de tekst staat:

We klikken op de link en komen terecht bij Hola Islas Canarias. Daar lezen we welke de voorwaarden zijn om naar de Canarische Eilanden te reizen.
Alle personen die op de Canarische Eilanden aankomen om van hun vakantie te genieten, moeten een gezondheidsonderzoek ondergaan. Deze controle is verschillend, afhankelijk van de situatie in het land van vertrek.
Bijvoorbeeld bij het bij inchecken in een toeristisch verblijf moet iedereen, ouder dan 12 jaar minstens 1 vaccinatie hebben ontvangen, welke minimum 14 dagen oud is

Daarna staan de criteria waaraan iedereen moet voldoen die uit een risicogebied komt en een link naar een pagina waar de risicogebieden – los países de riesgostaan opgelijst.

Conclusie: België staat in deze lijst, maar er wordt een uitzondering gemaakt voor het Vlaams Gewest.
Ook Nederland staat in de rode lijst, uitgezonderd als je uit de provincies Friesland en Groningen komt.
GEEN TESTVERPLICHTING bij het afreizen naar Spanje vanaf de luchthavens Antwerpen, Oostende, Brussel, Lille en Groningen.
NEGATIEVE PCR-TEST VERPLICHT bij afreizen naar Spanje vanaf de luchthavens Luik, Charleroi, Amsterdam, Eindhoven en Den Haag.

Om naar de Canarische Eilanden af te reizen moet steeds de Spain Travel Health worden ingevuld.

Wanneer je terugkeert naar huis, kom je uit een rode zone en moet je voldoen aan de desbetreffende maatregelen van je thuisland.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

4 REACTIES

 1. Wanneer je in een hotel of dergelijke verblijft heb je nog wel een bewijs van een negatief testresultaat nodig dacht ik. Mijn hotel bevestigd dat.

  Harry

 2. @Guy: volgens mij is je info nu foutief:
  1) NL is risico muv Groningen en Friesland. Dus enkel als je woonachtig bent in Groningen of Friesland, is geen test meer nodig. Al de rest van NL blijft een test/vac/herstel certificaat nodig hebben.
  2) bij inchecken in een toeristisch verblijf moet je als +12 minstens 1 prik hebben gehad, welke minstens 14 dagen oud is
  3) In het Spth formulier spreekt men van het land van country of origin of your trip. De luchthaven is bijgevolg niet bepalend maar wel de woonplaats. Dus woon je in het Vlaamse gewest (groen) maar reis je via een luchthaven in een andere kleur dan heb je geen test meer nodig voor de inreisvoorwaarden maar afhankelijk van je vaccinatiestatus mogelijk nog wel voor je incheck voorwaarden.

  • Wij zijn Belgen dus inprincipe moeten we niets doen ,maar omdat we vertrekken via Amsterdam moeten ze wel hun testen doen! Of versta ik het verkeerd?

 3. Ik versta er niets meer van ! Wij gaan naar Tenerife en komen uit België ,maar vertrekken in Amsterdam! Ikzelf heb mijn 2 vaccinaties gekregen , mijn man nog maar 1 , en ik heb 2 zonen :1 van 15j en 1 van 10
  . Wat moet ik doen ?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

KERST OP TENERIFE

VACCINATIE TEGEN RODDELS

OUD EN VOL VERLANGEN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

ALS DE JONGE WIJN BLOEIT…

BONT OM DE ARM…

FRANSE COMPLIMENTJES

- Reclame -spot_img

WEETJES

TAJAO IS WERELDKAMPIOEN

CRITICASTERS

spot_img