Mijn inbreng als redacteur op Tenerife is om iedere dag een actueel en relevant nieuwsfeit te publiceren en zodoende mijn bijdrage te leveren aan interessante informatiedeling voor alle Nederlandstaligen die geïnteresseerd zijn in dit subtropische eiland in de oceaan.
Ook actuele geschiedkundige thema’s en weergerelateerde items kunnen hier netjes gepubliceerd worden. Ik ben niet alleen, er zijn nog dergelijke informatiebronnen te vinden. Mijn collega Guy Hacha bijvoorbeeld probeert met zijn ‘Tenerife Vakantie’ de mensen te informeren over de socio-culturele gebeurtenissen die doorgaan op het zuidelijk deel van het eiland en is uiteraard complementair aan de webstekken en aan de Facebooksites die ik beheer.

En waarom schrijf ik dit? Omdat er vandaag geen enkel relevant artikel te vatten is dat tevens ook interessant genoeg is voor iedereen die Tenerife-gek en/of -besmet is. Alle berichtgeving gaat over politieke vergaderingen en dito beslissingen, over de fiscale druk waarmee de regering moet omgaan, over de TF-254 in Candelaria die moet geasfalteerd worden, over een mogelijke oplossing die de TF-5 terug vlot berijdbaar moet maken en nog over vele andere dingen waaraan wij geen belang hechten.

In een vorig leven heb ik geleerd om terughoudend om te gaan met sensationele onderwerpen zoals  ongevallen, moorden en branden. Deze lijn trek ik door omdat ik vind dat sensatie een voedingsbron is voor de roddelpers. En daaraan wil ik niet deelnemen.
Fakenews verspreiden ligt ook niet in mijn redactiegewoonte, alhoewel je nieuwsfeiten als deze beter twee of drie keer controleert eer je op deze kar springt. Check and double check is dan ook hier erg toepasselijk.

Ik blader ze een voor een door, El Día, Diario de Avisos, La Opinión, Canarias 7, Canaria Ahora, Tribuna de Canarias en nog veel andere; er is niets te vinden.

Dit artikel wel of niet lezen is een keuze die je maakt. Het lijkt een beetje op de manier waarop je een dagblad gaat lezen; je bekijkt de headliners en de titels van de artikels, je bekijkt ze allemaal. Enkel de artikels die jij interessant vindt lees je echt. Zo is gebleken dat een modale krant inhoudelijk gemiddeld voor 43% gelezen wordt.
Hier krijg ik maar één artikel per dag gepost, en deze post moet aanslaan, dit geschrijf moet de kracht hebben om de potentiële lezer over een spreekwoordelijke lijn te trekken om het artikel te lezen.

Vandaag sta ik voor een dilemma: ofwel schrijf ik een artikel waarin niemand geïnteresseerd is ofwel leg ik uit wat het artikel van vandaag betekent. Ik kies voor het laatste. Geniet ervan. 

En om het artikel duidelijk leesbaar te maken heb ik het lettertype aangepast. Niet iedereen ziet het zitten om een leesbrilletje aan te schaffen.
Zeg wel, we worden allemaal een dagje ouder…