zondag, januari 29, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsGEEN MAATREGELEN ONDANKS VERHOOGDE COVID-BESMETTINGEN

GEEN MAATREGELEN ONDANKS VERHOOGDE COVID-BESMETTINGEN

Terwijl Gran Canaria een middelgroot risico om besmet te worden met het coronavirus, vertoeven de overige eilanden in een veiliger laag risico, ondanks een globale toename van het aantal COVID-besmettingen en een verhoogde druk op de gezondheidsdiensten. Desondanks sluit de overheid aanvullende maatregelen uit ondanks de stijging van het aantal COVID-besmettingen, maar roept toch de bevolking op om het volledige vaccinatieprogramma te doorlopen.

De woordvoerder van de Canarische regering, Julio Pérez, zei gisteren dat de overheid geen noodzaak ziet om aanvullende maatregelen te nemen om te proberen de toename van het aantal COVID-besmettingen, die de afgelopen weken op de eilanden is geconstateerd, onder controle te krijgen. De indicatoren van de gezondheidszorg vergen geen nieuwe beperkende maatregelen of wijzigingen in de alarmniveaus. Hij benadrukte dat de alertheid niet mag verslappen en dat de ontwikkeling van de pandemie blijvend moet gevolgd worden.

Indicatoren

Het COVID-19-virus is nog steeds in omloop en de vaccinaties zijn nog steeds beschikbaar voor mensen die de desbetreffende doses niet hebben ontvangen. De mobiele vaccinatiecentra, de fameuze vacuguaguas – bussen die zijn ingericht om de bevolking in te enten zijn nog steeds operationeel. 

De indicatoren in de gezondheidszorg met betrekking op de bezetting van bedden worden gebruikt om het risiconiveau te bepalen. Het aantal ziekenhuisbedden dat door COVID-19-patiënten wordt bezet, met 16,9% gestegen. Het aantal bezette ICU-bedden is met 21,6% gestegen ten opzichte van de vorige evaluatie die op 4% werd afgesloten en bedraagt 1,06 per 100.000 inwoners.

Voorzichtigheid blijft geboden

In de regio Canarias is het gecumuleerde incidentiecijfer op zeven dagen voor de leeftijdsgroep van 60 jaar en ouder 13% hoger dan in de voorgaande week. De meeste eilanden lopen een middelgroot risico, behalve Gran Canaria, dat een groot risico loopt.De minister van Volksgezondheid, Carolina Darias, erkende dat er een algemene opwaartse trend is in het aantal COVID-19-besmettingen, maar Spanje heeft een adequaat beschermingsniveau.

De circulatie van het virus neemt toe, vooral in bepaalde regio’s, maar er is een stabilisatie wat betreft de ernst van de besmettingen. Zij verzekert dat de huidige strategie nog steeds een constante bewaking van de meest gevoelige indicatoren inhoudt en roep op tot voorzichtigheid om het virus op afstand te houden. Door de zomervakantie is er een grote toeristische stroom op gang gekomen en dat zou wel eens nefast kunnen zijn voor de volksgezondheid. 

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

WIJ ZIJN DE PINEUT

OUD EN VOL VERLANGEN

TOERISTEN ZOEKEN ELKAAR

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

BOUWPLANNEN

RURAAL TOERISME OP TENERIFE