donderdag, mei 23, 2024
HomeBlogNieuwsGEEN MAATREGELEN ONDANKS VERHOOGDE COVID-BESMETTINGEN
spot_img

GEEN MAATREGELEN ONDANKS VERHOOGDE COVID-BESMETTINGEN

Terwijl Gran Canaria een middelgroot risico om besmet te worden met het coronavirus, vertoeven de overige eilanden in een veiliger laag risico, ondanks een globale toename van het aantal COVID-besmettingen en een verhoogde druk op de gezondheidsdiensten. Desondanks sluit de overheid aanvullende maatregelen uit ondanks de stijging van het aantal COVID-besmettingen, maar roept toch de bevolking op om het volledige vaccinatieprogramma te doorlopen.

De woordvoerder van de Canarische regering, Julio Pérez, zei gisteren dat de overheid geen noodzaak ziet om aanvullende maatregelen te nemen om te proberen de toename van het aantal COVID-besmettingen, die de afgelopen weken op de eilanden is geconstateerd, onder controle te krijgen. De indicatoren van de gezondheidszorg vergen geen nieuwe beperkende maatregelen of wijzigingen in de alarmniveaus. Hij benadrukte dat de alertheid niet mag verslappen en dat de ontwikkeling van de pandemie blijvend moet gevolgd worden.

Indicatoren

Het COVID-19-virus is nog steeds in omloop en de vaccinaties zijn nog steeds beschikbaar voor mensen die de desbetreffende doses niet hebben ontvangen. De mobiele vaccinatiecentra, de fameuze vacuguaguas – bussen die zijn ingericht om de bevolking in te enten zijn nog steeds operationeel. 

De indicatoren in de gezondheidszorg met betrekking op de bezetting van bedden worden gebruikt om het risiconiveau te bepalen. Het aantal ziekenhuisbedden dat door COVID-19-patiënten wordt bezet, met 16,9% gestegen. Het aantal bezette ICU-bedden is met 21,6% gestegen ten opzichte van de vorige evaluatie die op 4% werd afgesloten en bedraagt 1,06 per 100.000 inwoners.

Voorzichtigheid blijft geboden

In de regio Canarias is het gecumuleerde incidentiecijfer op zeven dagen voor de leeftijdsgroep van 60 jaar en ouder 13% hoger dan in de voorgaande week. De meeste eilanden lopen een middelgroot risico, behalve Gran Canaria, dat een groot risico loopt.De minister van Volksgezondheid, Carolina Darias, erkende dat er een algemene opwaartse trend is in het aantal COVID-19-besmettingen, maar Spanje heeft een adequaat beschermingsniveau.

De circulatie van het virus neemt toe, vooral in bepaalde regio’s, maar er is een stabilisatie wat betreft de ernst van de besmettingen. Zij verzekert dat de huidige strategie nog steeds een constante bewaking van de meest gevoelige indicatoren inhoudt en roep op tot voorzichtigheid om het virus op afstand te houden. Door de zomervakantie is er een grote toeristische stroom op gang gekomen en dat zou wel eens nefast kunnen zijn voor de volksgezondheid. 

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

MEER DAN 29.000 LEDEN

VLIEGEN NAAR TENERIFE

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

FEESTDAGEN 2021

WEBCAM LAGO MARTIÁNEZ

TRAMLIJN IN HET ZUIDEN?

spot_img