vrijdag, mei 17, 2024
HomeBlogNieuwsGEEN DOORBRAAK IN DE ZAAK LAURA EN MARC
spot_img

GEEN DOORBRAAK IN DE ZAAK LAURA EN MARC

Geen doorbraak in de zaak Laura en Marc is het minste dat we kunnen zeggen. Het is windstil in het onderzoek. Nadat het verminkte lichaam van Laura en de auto werden teruggevonden, hebben wij niet één update gekregen van politie, justitie of parket. Geen info, geen nieuws, geen update. Nada.

Dat er niet wordt gecommuniceerd bij een verdacht overlijden, annex een verdachte verdwijning, is niet ongebruikelijk op Tenerife. Het lijkt of de resultaten, het onderzoek op zich, het bewijsmaterieel en de voortgang van het onderzoek het licht niet mogen zien. In een voorgaand artikel staan de details van hun verdwijning.  

Geheim 

Laura Trappeniers (66) en Marc Olbrechts (71) verdwenen op 22 april 2024 uit hun woning in Callao Salvaje. Het onderzoek is gehuld in een waas van verborgen geheimzinnigheid. Laura werd vermoord teruggevonden in de oceaan, terwijl Marc nog steeds is vermist. Hun auto, een donkerblauwe Opel Mokka, werd door vrienden gevonden.

De zaak heeft geleid tot een uitgebreide zoekactie en onderzoek, waarbij de Spaanse autoriteiten en het federaal parket betrokken zijn. Ondanks intensieve zoektochten en onderzoeken blijft de locatie van Marc onbekend. De informatie over het onderzoek en de eventuele vooruitgang in deze vermissingszaak wordt, zoals altijd op Tenerife, niet gedeeld en zeker niet openbaar bekendgemaakt.

Verdwijning

De ongerustheid begon toen familieleden alarm sloegen na enkele dagen zonder enig bericht van het koppel, dat bekend stond als lief en verdraagzaam.  

Marc en Laura werden voor het laatst gezien op een selfie die zij namen nabij de kust van Los Gigantes. Dit was het laatste teken van leven die zij zelf op sociale media deelden, daarna stopte alle communicatie abrupt. Een grootschalige zoekoperatie werd op touw gezet waarbij ook reddingsteams te water en in de lucht werden ingezet.

Verminkt

Enkele dagen na de verdwijning vond men in de kustwateren van La Jaca-La Listada, een gehucht van Tajao (Arico) het levenloze lichaam van Laura. Ze was het slachtoffer geworden van een brute moord, zo bleek uit de autopsie. Haar lichaam was ontdaan van de onderste ledematen, miste een hand en had een plastiekzak over het hoofd.

Deze schokkende ontdekking veranderde de zoektocht dramatisch en legde een duistere sluier over het eiland dat bekend staat om zijn prachtige landschappen en toeristische aantrekkelijkheid. 

Zoekacties

De zoektocht naar Marc intensiveerde na het de vondst van het lichaam van Laura. Ondanks uitgebreide inspanningen en zoekacties in diverse gebieden van het eiland, blijft Marc vermist. De politie breidde het onderzoek uit met het ondervragen van lokale bewoners en toeristen die mogelijk contact hadden gehad met het paar. De speurders analyseerden de beveiligingsbeelden van plaatsen waar ze laatst werden gezien. Helaas, er is nog steeds geen doorbraak in de zaak van Laura en Marc.

Hypothese

We lezen in de kranten op Tenerife dat de onderzoekers een aantal hypotheses volgen. Een daarvan is het conflict dat ontstond tussen Laura en criminele huurders. Laura verklaarde een vriendin dat ze zich daarover ongemakkelijk voelde. Mogelijk werd het paar bedreigd door een Oost-Europese man die was komen informeren over het vakantiehuisje dat Laura en Marc verhuren. De huur ging uiteindelijk niet door.

Een ander mogelijkheid in het onderzoek was die van een simultane zelfmoord, maar na de autopsie door het gerechtelijk lab in Santa Cruz kan dit niet zijn gebeurd. Op het lichaam zijn al te duidelijke sporen van intentioneel geweld aangetroffen.

Bijna uitgesloten

Een piste die door de speurders wordt onderzocht, maar waar intimi niet in geloven is dat Laura van het leven is benomen door Marc, die dan op zijn beurt zelfmoord zou hebben gepleegd. Niet uit te sluiten, maar zolang het lichaam van Marc niet is gevonden, kan men daarover geen uitsluitsel geven. Vrienden en kennissen beweren dat Marc fysiek en mentaal niet in staat zou zijn om een dergelijke wanhoopsdaad te plegen.

Psychiatrische en psychologische rapporten beweren dat een depressie het haatgedrag tussen partners kan aanvuren. Een situatie die kan leiden tot dodelijk geweld tussen de partners en wel eens voorkomt in de beste gezinnen. 

Veel vragen

Sedert de verdwijning van Laura en Marc blijven er nog steeds veel vragen onbeantwoord. Waar is Marc? Waarom stond hun Opel Mokka in Roque del Conde? Wie heeft de auto daar geplaatst? Waarom werd het lichaam van Laura verschrikkelijk verminkt? Wie heeft haar vermoord en in stukken gesneden? En waarom? Leeft Marc nog? Heeft hij iets te maken met de dood van Laura?

Onzekerheid knaagt

Terwijl het onderzoek doorgaat blijft de onzekerheid verder knagen bij de vrienden en kennissen. Iedereen hoopt dat Marc nog in leven is, maar de hoop om hem levend terug te vinden neemt af naarmate de tijd vordert. De zaak heeft een diepe impact op iedereen die Laura en Marc hebben gekend en op het iconisch beeld dat Tenerife belicht als een veilige vakantiebestemming.
Er is vooralsnog geen doorbraak in de zaak van Laura en Marc.

Guy Devos © Photography

De foto bij dit artikel is een hommage aan Laura en Marc, een sympathiek, vriendelijk, menslievend en aimabel koppel.

Marc schilderde dit werk in opdracht van mijn vrouw buiten mijn weten om. Hij kreeg de vrije hand en symboliseerde mij als beheerder van de grootste en meest snelgroeiende Nederlandstalige Facebookgroep op Tenerife.
Het schilderij kwam er na de publicatie van mijn eerste boek ‘Alles over Tenerife’.
Accenten op het doek wijzen naar mijn auteurschap en schrijfstijl en mijn integratie op Tenerife. De ‘f’ op het slipje wijst onvervalst naar facebook en naar niets anders.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie!
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife.
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren. 

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

BOFFEN EN BLAZEN…

KLEINE POTJES

- Reclame -spot_img

WEETJES

TWEEDE LEVEN

SPECTACULAIR SPEKTAKEL

OPLOSSING IN ZICHT

spot_img