woensdag, september 29, 2021
spot_img
HomeBlogNieuwsGEEN AVONDKLOK OP TENERIFE

GEEN AVONDKLOK OP TENERIFE

Het Spaanse Hooggerechtshof heeft op gemotiveerde wijze geconcludeerd dat de uitspraak in verband met de beperking van het vrije verkeer van het Hooggerechtshof van de Canarische Eilanden niet gerechtvaardigd is en dat de beperkende maatregel niet proportioneel is. Het hoogste rechterlijk orgaan in Spanje geeft het Hooggerechtshof op de Canarische Eilanden gelijk en verwerpt de argumenten die door de Canarische regering werden aangebracht om een avondklok in te leiden.

De administratieve kamer van het Hooggerechtshof heeft het beroep verworpen dat de regering van de Canarische Eilanden had ingesteld tegen de beschikking van 14 juli van het Hooggerechtshof van de Canarische Eilanden waarbij werd besloten de avondklok tussen 00.30uur en 06.00 uur niet toe te staan in gemeenten op Tenerife met COVID-incidentiecijfer van meer dan 100 gevallen per 100.000 inwoners. Het voorstel om het vrije verkeer van personen op het eiland te beperken werd eerder door de regering van de Canarische Eilanden tijdens een vergadering op 8 juli goedgekeurd.

Het Hooggerechtshof verwijst naar een recent arrest waarin de lockdown van de gemeente Peal de Becerro (Jaén) werd bekrachtigd, omdat de incidentie meer dan tien keer zo hoog was als en er een hoge aanwezigheid was van asymptomatische personen binnen het vaccinatiepercentage.

De Hoge Raad wijst er echter op dat het in Jaén om een sluiting van de perimeter ging en niet om een avondklok, hetgeen een grotere rechtvaardiging vereiste en deze maatregelen onontbeerlijk waren om de volksgezondheid te beschermen.
Voorts stelt de rechtbank het gebrek aan duidelijkheid in de vordering aan de kaak; het belangrijkste verzoek was de avondklok voor het ganse eiland Tenerife, ondanks het feit dat de besmettingscijfers voor de verschillende gemeenten ver uit elkaar liggen.

De rechtbank wijst ook elke vergelijking af tussen de uitspraak van de Canarische rechtbank en die van de hogere rechterlijke instanties van Valencia, Catalonië en Cantabrië, aangezien de regering van de Canarische Eilanden niet heeft bewezen dat de omstandigheden op Tenerife overeenkomen met deze die door andere rechterlijke instanties zijn onderzocht.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikelEEN BROKJE GESCHIEDENIS
Volgend artikelOPEN DICHT OPEN …
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

FIESTAS … OVERAL FEESTEN

GELUK OP EEN EILAND

TOERISTEN ZOEKEN ELKAAR

COLUMN KIM

BOFFEN EN BLAZEN…

BONT OM DE ARM…

- Reclame -spot_img

WEETJES

ALARM

HUURPROBLEMEN OP TENERIFE

KONINKRIJK TENERIFE