donderdag, juni 24, 2021
spot_img
HomeGeen categorieGASTRONOMISCHE SUGGESTIES

GASTRONOMISCHE SUGGESTIES

We gaan met zijn allen graag uit eten. Wij zijn allemaal levensgenieters, we zijn misschien wel Bourgondiërs die zoveel als mogelijk nieuwe smaken willen proeven, mooi geserveerde borden willen aanschouwen en heerlijke geuren willen opsnuiven.
Er zijn duizenden eethuisjes op Tenerife, gevarieerd van lokaal en traditioneel tot gastronomisch met sterren. Voor iedereen wat wils, ook voor ieders geldbeugel.
Deze recensies horen bij het artikel RIJKE GASTRONOMIE, dat eerder deze week werd gepubliceerd.

BISTRO ARENA 

Ik heb iets ontdekt waar de traditionele gastronomie hoog op de kaart staat, iets wat je zeker ook zult waarderen. Niet alleen de kwaliteit van het voedsel, maar zeker ook de prijs is om achterover te vallen.
We dronken een mojito (€ 3,00) met handgeplukte verse munt. Een karaf mojito waarmee drie glazen kunnen worden gevuld kost amper 7 euro.
We aten een solomillo met een vers gemaakte saus naar keuze (champignon, peper, …) en handgesneden frietjes. Het vlees smolt zowaar in de mond. (€ 14,00). Op de kaart staan dagverse vis en meerdere soorten vlees.
Top service en super vriendelijk …
Gemakkelijk om te vinden: TF-1 afrit 49 (Chimiche-El Río) – naar beneden rijden – einde (rotonde) naar rechts – na 200 meter aan de linkerzijde. Maria en Guty zullen je met veel plezier ontvangen en bedienen. Reserveren kan op 922 705 714.

EL CORAZÓN
Als een chef na 15 jaar van wereldwijde omzwervingen een restaurant begint, dan mag je verwachten niet zomaar een eethuisje binnen te stappen.
Overal ter wereld waar hij aan de slag was heeft hij de kookdetails gestolen en opgeborgen in zijn gastronomisch brein. Op de cruiseschepen en aan land heeft hij de smaakgeneugten leren kennen en deze gebruikt hij nu in eenvoudige maar uiterst smakelijke gerechten.
Als je aan boord van de Holland America Line als tournant chef hebt gewerkt staat er een ster op de toque. Als je dan ook nog eens aan de slag was bij Berghaus Toni in Zwitserland, dan mag je er gerust een tweede ster opsteken.
Robin Vervenne mag zich een superchef noemen, al hoort hij dat zelf niet graag.
Hij heeft zijn job opgegeven om zich als restaurateur op Tenerife te bewijzen. Klein en groot tegelijkertijd, én fijn, heeft hij zich genesteld in de put van het CC Ten Bel van waaruit hij zijn kookkunsten aflevert.
Klein zijn de prijzen, groot is zijn creativiteit, fijn zijn de gerechten.
Beslist een aanrader om eens bij de goedlachse gemotiveerde chef langs te gaan. Het restaurant luistert naar de erg toepasselijke naam El Corazón en is gelegen in de put van het Centro Comercial Ten-Bel 2 in Las Galletas.
Robin zal u graag zijn gastronomische kunsten tonen. Reserveren kan op 0034 652 426 402.

VISRESTAURANTS IN TAJAO
Elf zijn er … 11 visrestaurants in een piepklein maar gezellig vissersdorpje aan de boorden van de blauwe oceaan. In het zuidoosten van het eiland, op 12 kilometer van de luchthaven, 50 km van de hoofdstad en amper 20 kilometer van het zuiden, baadt de deelgemeente van Arico als het ware in het blauwe warme water van de Atlantische Oceaan. De rust die het dorp uitstraalt geniet geen vergelijking en de natuur is er prachtig. In een enig maritiem decor is het leven er subtiel en stressbevrijdend.

Je vindt dit dorpje nooit terug zonder het aanbod van haar visrestaurants. Als de gps  N28° 06′ 04″ W16° 28′ 12″ aanduidt mag je niet meer twijfelen; je bent er … Zonder gps rij je zonder enig twijfelmoment op de TF-1 tot aan de afrit 46 om daarna gedurende anderhalve kilometer te dalen tot op zeeniveau.
Iedere klant wordt in elk eethuis op dezelfde manier behandeld: vriendelijk en goedlachs. Verse producten sieren de tafel en de Canarische huiswijnen lachen je toe. De variëteit is groot, de keuzemogelijkheden divers, de prijs is steeds vriendelijk.
Na de maaltijd verlaat iedereen het etablissement met een rond buikje. Diegene die heeft afgerekend kijkt tevreden naar het bonnetje. Goedkoper? Dat kan niet.
Je moet er beslist eens naar toe!

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

NEP OF NAMAAK

VLIEGEN NAAR TENERIFE

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

ALOË VERA

UFO’S BOVEN CANARIAS?