donderdag, juli 18, 2024
HomeBlogNieuwsGARACHICO POPULAIR
SEB LEESON LEGAL GROUP

GARACHICO POPULAIR

Garachico werd opgenomen in een selecte lijst van de 104 mooiste dorpen van Spanje. MUSEMENT, een platform voor de reservering van toeristische activiteiten heeft het pittoreske dorp ook uitgeroepen tot het populairste dorp van de provincie Santa Cruz de Tenerife en tot een van de mooiste dorpen van Spanje. Om tot dit resultaat te komen werden de zoekopdrachten die via Google werden ingegeven, geanalyseerd.

Musement heeft voor dit onderzoek bij het Nationaal Instituut voor Statistiek (INE) alle gemeenten in Spanje met minder dan 20.000 inwoners in Spanje geselecteerd. Om te bepalen welke stad in elke provincie het meest werd opgezocht, werd het aantal Google-zoekopdrachten geteld.

Garachico kwam uit de bus als gemeente met het meest aantal antwoorden op vragen met een toeristische belangstelling, die gesteld werden in Google. Musement gebruikte daarvoor de zoekopdracht ‘wat te zien in…’, gevolgd door de naam van elke gemeente. Deze zoekzin is een van de meest gebruikte termen is bij het plannen van een bezoek aan een nieuwe toeristische bestemming.

Op deze manier heeft Garachico zich geplaatst bij ronkende toerische toppers als Teror, Osuna, Guadix, Zafra, Trujillo, Almagro, Ciudad Rodrigo, Cazorla, Mojácar, Consuegra, Belmonte, Chinchón, Sigüenza, Pedraza, Ribadeo, Cambados, Betanzos, Valldemossa, Olite, Llanes, Astorga, Comillas, Lerma, Jaca, Tarazona, Medinaceli, Albarracín, Bermeo, Haro, Cardona en Cadaqués.

Garachico ligt in de regio Isla Baja en heeft met slechts 4.800 inwoners. Volgens Musement wist Garachico uit de as te herrijzen na de harde klap van de uitbarsting van de Trevejo-vulkaan in 1706. Vandaag brengt het rijke architectonische erfgoed ons terug naar de zestiende en zeventiende eeuw.
De goed bewaarde historische wijk van Garachiquense werd in 1994 uitgeroepen tot cultureel erfgoed (Bien de Interés Cultural).

Uit de studie van Musement blijkt dat Garachico ook de strijd heeft gewonnen bij het aantal zoekopdrachten op het internet. Dat Garachico op deze lijst staat, is een extra duwtje in de rug voor de interne en externe promotie van Tenerife op de toeristische markt.
Ondanks het geringe aantal inwoners telt de gemeente vier hotels in het centrum, talrijke mogelijkheden voor het plattelandstoerisme en een divers gastronomisch aanbod.
Garachico is in de mode, Garachico is populair.

Meer info over een uitstap naar Garachico kun je HIER lezen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

WIJ ZIJN DE PINEUT

ZWEMBADGENOEGENS

TENERIFE VOOR KINDEREN

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

ROKEN VERBODEN

SEB LEESON LEGAL GROUP