donderdag, februari 22, 2024
HomeBlogFRANSE COMPLIMENTJES
spot_img

FRANSE COMPLIMENTJES

Complimentjes krijgen is altijd leuk. Sommige gaan over je gevoel voor mode, andere over je kookkunsten en soms gaan ze gewoon over je uiterlijk. Het lastige aan lofbetuigingen krijgen, is dat je zelf moet uitzoeken of ze oprecht gemeend zijn of dat het eigenlijk sarcastische opmerkingen zijn in een mooi jasje.

Als vrouw ben je gevoeliger aan complimentjes dan als man, of toch zeker als het over je uiterlijk of over je gevoel voor mode gaat. Mannen krijgen liever een pluimpje als het over hun mooie auto of motor gaat of als ze iets ingewikkelds tot een goed einde hebben gebracht.

Een complimentje kan een volledige dag goedmaken, maar een vals compliment kan heel wat meer dan alleen je dag vergallen. Het zorgt ervoor dat je gaat twijfelen aan bepaalde zaken waardoor een deel van je spontaniteit verloren gaat.

Waarom ligt een mens, als enige diersoort ter wereld wakker van wat anderen over ze denken? Een mannelijke pauw is enkel bezorgd over wat een vrouwtje van zijn mooie pluimen vindt omdat hij zich graag wil voortplanten. Diezelfde pauw zal er echter niet van wakker liggen wat andere mannetjes van hem vinden en al helemaal niet wat zijn ‘schoonmoeder’ van hem vindt.

Als we ’s ochtends voor de kleerkast staan, zullen we niet alleen kijken naar wat we zelf graag zouden aantrekken. We zullen er ook rekening mee houden dat die ene collega de dag voordien zo’n mooi jurkje aanhad waar ze zoveel complimentjes over kreeg.

Iedereen wil uniek en mooi zijn, maar niet te opvallend want dan zit je op het kantje en dat is dan weeral niet goed.

In de loop van je leven verlies je automatisch een deel van je eigenheid omwille van valse complimentjes en ook omwille van wat de maatschappij je oplegt via reclame.

Het belangrijkste op het einde van een dag zou moeten zijn of je gelukkig bent met jezelf. Ben je zelf tevreden over je uiterlijk, je gevoel voor mode en je kookkunsten, laat je dan niet uit je lood slaan door wat anderen zeggen. Wees dankbaar voor de oprechte complimentjes die je krijgt en bedenk dat de persoon die je valse complimentjes geeft, eigenlijk zelf waarschijnlijk erg onzelfzeker is.

In Tenerife hecht men bijvoorbeeld veel minder belang aan kledij dan in de Lage Landen. Ga jij graag in short en T-shirt naar de notaris, dan moet dat kunnen. Draag jij graag een minirok ondanks het feit dat je reeds tot de derde generatie behoort, dan moet je dat zeker doen.

Wees trots op jezelf en geniet van het leven zonder je oeverloos druk te maken in banaliteiten als kledij, kapsel of kookkunsten.

Ga volgende keer gewoon in die flodderbroek die zo lekker zit, of ga met je warrige haar van het zwemmen, naar een tof restaurant aan de dijk van Los Cristianos om een hapje te eten zonder je druk te maken over wat anderen van je zouden kunnen denken.

Gewoon genieten … zoals je bent of zoals je eruit ziet.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Kim
Kim
Vaste medewerkster en blogster van Tenerife Connect. Als jeugdige inwoonster van Tenerife kan zij zonder scrupules schrijven en vertellen over het leven op een eiland als jonge dertiger.

2 REACTIES

  1. Zolang je zelf gelukkig bent kan de rest de boom in , het leven gaat al zo snel. Geniet ervan en misschien wordt het nog mode , een flodderbroek en je haar in de war, ik hoop het eindelijk een beetje

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

VLIEGEN NAAR TENERIFE

BESTE KLIMAAT TER WERELD

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img