maandag, juni 27, 2022
spot_img
HomeBlogNieuwsFINCA TOT DRIE MAAL TOE BEROOFD

FINCA TOT DRIE MAAL TOE BEROOFD

Na een succesvolle carrière als actrice en danseres op de televisie in Italië en Spanje, waaronder enkele Playboy-covers, trok mediapersoonlijkheid Angela Cavagna (°Genua, 1966) zich terug uit de showbusiness en woont sinds een tiental jaar in Granadilla. In 2015 trouwde ze in Adeje met de Italiaanse zakenman Paolo Solimano, met wie ze twee jaar geleden begon aan een carrière als groenteboerinaan in Güímar. Maar het hele proces verloopt niet zonder hoofdbrekens.

Angela Cavagna kocht in 2020 ruim tienduizend vierkante meter en een aantal watervoorraden in Los Zarzales om er avocados te weken. Twee jaar later hebben allerhande problemen gezorgd dat zij de handdoek in de ring gooit. In minder dan een jaar hebben dieven drie keer ingebroken op het domein en er werd bijna duizend kilogram groenten gestolen, samen met gereedschappen en landbouwmachines.
Mede door de problemen die zij had om aan de nodige vergunningen te geraken werd de groeteboerin geconfronteerd met een administratieve mallemolen. Om een vergunning te krijgen (die in februari 2021 zou worden afgegeven), vroeg men steeds meer informatie op dan nodig om het dossier zogezegd te vervolledigen.

ADMINISTRATIEVE MALLEMOLEN

Angela Cavagna, eigenares van het landgoed ‘El Conde de Güímar’ investeerde 300.000 euro in nieuwe aanplantingen (300 avocadobomen), in Hercules-omheiningen en in het optrekken van muren, nodig om een vergunning te verkrijgen die ze nooit heeft ontvangen. Nu is het vat vol en geeft zij er de brui aan.
Zij houdt vol dat het eigendom is geregistreerd bij de notaris en bij het kadaster. Samen met het rapport van een landbouwkundige werden de aanplantingen uitgevoerd, om de bestaande boomgaard, die 60 of 70 jaar oud is, te vergroten. De vergunning werd beloofd tegen januari 2021, maar na het terugplaatsen van omgewaaide muren en het afzetten van het landgoed, maande de politie ons aan om de werkzaamheden te stoppen. Tot op heden heeft zij geen enkele reden ontvangen van de burgemeester, terwijl de stedenbouwkundig technicus, telkens maar meer informatie opvraagt om het dossier te complementeren. De ex-burgemeester herinnert zich dit bouwdossier niet en de huidige burgemeester zegt dat de zaak wordt behandeld door Urbanismo. Dit dossier lijkt op een administratieve mallemolen.

Zij steekt een vermanende vinger op naar de politie omdat de Guardia Civil niets heeft ondernomen na de eerste overval in oktober 2021, nadat twee dieven op heterdaad werden betrapt. Daarna zijn de rovers tot tweemaal teruggekeerd om er groeten en waardevolle werktuigen te stelen. Dat kan geen toeval zijn, merkt zij ontgoocheld op.

Het is niet de eerste keer dat er avocados worden gestolen bij kwekers. Hoe een dief met een masker dat lijkt op deze uit de populaire Netflix-serie ‘La Casa de Papel’ tewerk ging, kun je HIER lezen.

TERUG NAAR HOMEPAGE

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

OUD EN VOL VERLANGEN

HET VOLMAAKTE LEVEN

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

VLIEGANGST

IS DE TEIDE GEKROMPEN?

OBSERVATORIUM IN IZAÑA