maandag, juni 27, 2022
spot_img
HomeBlogNieuwsFILMOPNAMES IN TAJAO

FILMOPNAMES IN TAJAO

Dat Tenerife een aantrekkelijke filmlocatie is weten we al langer. Door de fiscale voordelen, het klimaat met veel zonneschijn en onbezoedelde lucht worden filmmakers aangetrokken om films, series, reclamespots en video’s in te blikken op het grootste der Canarische Eilanden. Meer daarover kan u lezen in ons artikel FILMPRODUCTIES OP TENERIFE. De laatste filmproductie op Tenerife betreft de opnames voor een achtdelige Engelse serie waarvan een aantal sequenties worden opgenomen in Tajao (Arico) ondanks het feit dat de film zich bijna geheel in Malaga afspeelt.

De opnames van de achtdelige serie ‘A town called Malice’ worden deels op Tenerife opgenomen en daarvan is Tajao een van de locaties waar een heuse filmploeg is neergestreken om er een volledige dag te draaien in het parque de barcos, een plaats waar oude, versleten, kapotte, afgekeurde en illegale boten een rustplaats krijgen alvorens definitief van de aardbol te verdwijnen.
Deze rancuneuze film is een co-productie tussen Vertigo Films, Sky Studio’s en Rogue State waarvan Andy Noble de producer is.

A Town Called Malice

De Britse serie ‘A town called Malice’ is een misdaadthriller die zich afspeelt in Marbella in het begin van de jaren ’80. In de serie beleeft de familie Lords de naweeën van hun criminele hoogtijdagen, maar desondanks blijft de heimwee naar hun gloriejaren nazinderen. Gene Lord (Jack Rowan), de jongste van de clan, voelt zich over het hoofd gezien en verwaarloosd door zijn familie omdat deze zijn intelligentie en criminele instincten niet erkent. 
Nadat ze ternauwernood een bendegevecht hebben overleefd, vluchten Gene en zijn vriendin Cindy (Tahirah Sharif) naar de Costa del Sol in Spanje om aan een arrestatie te ontkomen. Alhoewel ze proberen om problemen te vermijden, raken ze toch verwikkeld in onfrisse praktijken van de lokale onderwereld. De gemoederen lopen nog verder op wanneer de rest van de Lords zich bij hen voegt aan de Costa del Sol en probeert om hun gloriedagen als criminele toppers te herwinnen. Dit valt echter niet in goede aarde bij Gene en Cindy, die een heel ander plan hebben. 

Tenerife wordt Costa del Sol

Uiteindelijk komt de productie naar Tenerife en trekt ze niet naar de Costa del Sol, ondanks het feit dat een groot deel van de serie zich afspeelt aan de Costa del Crime. Aan de basis van deze beslissing liggen de voordelige fiscale maatregelen waarmee de Canarische Eilanden belangrijke nationale en internationale audiovisuele projecten aantrekken. Dit heeft de producenten van Vertigo Films, Sky Studios en Rogue State, over de streep getrokken om de opnames op Tenerife te laten doorgaan die eerder waren gestart in november 2021 in Londen. 
Jason Flemyng is de absolute hoofdrolspeler en krijgt in zijn zog prominente namen als Dougray Scott (Mission Impossible 2), Tahirah Sharif (The Haunting of Bly Manor), Martha Plimpton, Lex Shrapnel (Captain America), Daniel Sharman (Fear the Walking Dead) en Eliza Butterworth (The Last Kingdom). 

Regisseur

Nick Love is de bedenker van de serie, en ook de realisator en regisseur van de serie die in het Verenigd Koninkrijk hoge ogen zal gooien en waarnaar nu reeds wordt uitgekeken. Hij is niet aan zijn proefstuk toe en is vooral bekend als de maker van de film The Football Factory uit 2004, met in de hoofdrol East Enders-favoriet Danny Dyer. Ook The Business (met Danny Dyer), Goodbye Charlie Bright (met Paul Nicholls) en de 2012-versie van The Sweeney, met Ray Winstone, Plan B en Hayley Atwell, ontsproten uit zijn kwaliteiten als regisseur. Nick Love is ook bekend van American Hero en de tv-serie Bulletproof, met Noel Clarke en Ashley Walters. 

De serie ‘A Town Like Malice’ zal in 2023 worden uitgezonden op Sky Max en Now in het Verenigd Koninkrijk. NBC Universal Global Distribution zal namens Sky Studios voor de verdeling en de verkoop zorgen. Een trailer is er nog niet, daarvoor is het nog iets te vroeg.

TERUG NAAR STARTSCHERM

Foto’s © Johan Hermans – Guy Devos

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

NEP OF NAMAAK

TOERISTEN ZOEKEN ELKAAR

DE TIJD VAN TOEN

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES