zaterdag, april 13, 2024
HomeBlogNieuwsFEESTJES EN ILLEGALE ACTIVITEITEN
spot_img

FEESTJES EN ILLEGALE ACTIVITEITEN

Leden van de Operationele Eenheden en Unipol van de Plaatselijke Politie van Santa Cruz de Tenerife hebben de afgelopen week 117 overtredingen geconstateerd wegens niet-naleving van de geldende voorschriften ter voorkoming van COVID-19.
Uit de statistieken van het politiewerk blijkt dat er 43 overtredingen waren op het niet naleven van de avondklok en voor illegale samenkomsten, zowel op openbare plaatsen als in particuliere woningen en zelfs binnen een gebouw in aanbouw in Ifara.

Bovendien moest de controlerende overheid afgelopen weekend ook tussenkomen op het strand van Las Teresitas naar aanleiding van klachten van strandgangers. Er werden een aantal botellones georganiseerd, waaraan ook minderjarigen aan deelnamen. Er moest daarbij gecoördineerd worden opgetreden door verschillende politiediensten. Twee minderjarigen waren onder bedenkelijke invloed van alcohol.

Evelyn Alonso, schepen/wethouder voor openbare veiligheid, wegen en mobiliteit bevoegde raadslid, dankte de politiediensten en de burgemeester maakte van de gelegenheid gebruik om een beroep te doen op sociale controle. De aandacht mag nu vooral niet verslappen en de preventieve regels moeten nog even worden aangehouden.

Er werden illegaal samengekomen in private woningen, zoals in de Calle Altair en de Calle Luis Vives. In het park van Las Mesas werden 10 overtredingen vastgesteld voor een feestje op de openbare weg en in de omgeving van de Barranco de Santos werd een bijeenkomst van 7 personen ontbonden.

Agenten van de plaatselijke politie moesten zich naar een gebouw begeven dat nog in de steigers staat en waar 17 minderjarigen werd betrap op het houden van een illegaal feestje. Naast de processen-verbaal en de boetes werden deze feiten aan de ouders meegedeeld.

Ondanks de verlengde avondklok kwam de politie meerdere keren tussen wegens inbreuken op de coronawetgeving op terrassen, pleinen, prieeltjes en andere gebruikelijke ontmoetingsplaatsen.

Het sportterrein in het park van La Granja werd eveneens ontruimd en daarbij werden acht personen beboet. Voor gelijkaardige feiten en voor de organisatie van niet-toegelaten bijeenkomsten, feestjes en bottelones moesten de politionele diensten 14 keer interveniëren.

Ook werden de regels op de toegestane capaciteit op de terrassen overtreden en werden er zelfs binnenruimten ontruimd. Aan de Plaza Isabel II en aan de Calle El Clavel was de aanwezigheid van politie nodig om ervoor te zorgen dat de regels werden nageleefd en mensen niet met elkaar op de vuist gingen.
Als gevolg van het bezit van verdovende middelen werden er 17 inbreuken vastgesteld. Veertien processen-verbaal werden opgemaakt voor disrespect of ongehoorzaamheid aan de agenten van de Lokale Politie.
Ten slotte werden er 17 personen beboet voor het negeren van de verplichte mondmaskerdracht.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

HOPELOOS VERLIEFD

ZOMERSE KERST OP TENERIFE

TOERISTEN ZOEKEN ELKAAR

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

WEBCAM GOLF COSTA ADEJE

VOERTUIG NAAR TENERIFE

WINKELEN OP TENERIFE

spot_img