donderdag, juni 24, 2021
spot_img
HomeBlogWeetjesFARMACIA OF PARAFARMACIA

FARMACIA OF PARAFARMACIA

Zonder er aandacht aan te schenken merk je veel apotheken op Tenerife. In iedere straat, om elke hoek flitsen de neonkruisen als discolichten om op deze manier de aandacht te trekken en uitnodigend te werken om precies dáár binnen te gaan.
Als we gerichter kijken dan zien we een aantal kruisen. Groene, rode en blauwe, al dan niet in combinatie met een woordaanduiding.
Op sociale media worden een farmacia en een parafarmacia vaak door elkaar gehaald. De verwarring komt door de winkeluitrusting die in beide zaken identiek is en waardoor de klant amper het verschil ziet.
Maar wat is het essentiële verschil tussen een apotheek en een parafarmacie?

Een van de meest opvallende kenmerken waarbij het onderscheid kan gemaakt worden, zijn de basiskleuren van de winkelaanduiding en vooral de kleur van het medische kruis dat veel op de gevel is aangebracht of achter de winkeletalage knippert. Bij een farmacia (apotheek) is de kleur van het kruis GROEN en bij een parafarmacia (nepapotheek) is het kruis BLAUW.

In beide zaken kunnen er pilletjes, zalfjes en drankjes gekocht worden. Het verschil is niet direct zichtbaar tot we geneesmiddelen nodig hebben die moeten bereid worden. Dat kan alleen in een farmacia. In een parafarmacia werken er geen apothekers en daar kunnen ze je ook geen medisch advies geven over de werking of de contra-indicaties van een geneesmiddel. Een apotheek daarentegen, alles wat in een parafarmacia verkocht wordt. Omgekeerd is dat niet zo. In het laatste geval brengt het winkelpersoneel eenvoudige verhandelbare producten aan de man waarvoor geen farmaceutische opleiding voor nodig is

In het kort let je best op het volgende.
De apotheek verkoopt medicijnen, al dan niet op recept, én parafarmaceutische producten; bij een parafarmacia kun je alleen middelen kopen die niet onder de noemer medicijnen vallen.
De apotheker biedt farmaceutische zorgen en kan patiënten met bepaalde pathologieën monitoren. Daar kunnen ook bloed- en vermenigvuldigingstesten of masterformules worden uitgevoerd.
Het personeel in een apotheek zijn apothekers en universitair geschoold, in de parafarmacie werkt winkelpersoneel, al dan niet geschoold in schoonheidsproducten en botanische producten.
Apotheken worden geïdentificeerd door een groen kruis, terwijl pseudo-apotheken een blauw kruis hebben.
Geneesmiddelen in Spanje kunnen niet via het internet worden verkocht, parafarmaceutische producten wel.

En voor alle duidelijkheid nog even dit: de apotheker is een gekwalificeerd persoon die bevoegd is om medicijnen af te leveren, om advies te verlenen en op vragen te antwoorden in verband met geneesmiddelen, medicijnen, verzorgings- en gezondheidsproducten. 

De producten in een parafarmacie omvatten stoffen of samenstellingen, voorwerpen en toestellen die niet formeel beantwoorden aan de definitie van een geneesmiddel, noch geregistreerd zijn als geneesmiddel, maar die wel een heilzame uitwerking kunnen hebben op de gezondheid.
Je kiest dus best de juiste winkel om het juiste product aan te schaffen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

TENERIFE… ¡Ya voy!

ONBEWOOND EILAND

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

UNIEKE ZANDSTRANDEN

DE VERKEERSREGELS