zaterdag, juni 15, 2024
spot_img

FAKE NEWS

De voorbije dagen hebben we op diverse sociale media en op toeristisch informatieve websites kunnen lezen dat Naviera Armas Trasmediterránea zich in een penibele financiële situatie bevindt. Er werd insolvabiliteit gesuggereerd en zelfs een faillissement van het bedrijf. Deze laatste bewering is fake news en dit wordt door de bedrijfsleiding ten stelligste tegengesproken. Daarom werd het artikel op Conexion BTC snel verwijderd.

Naviera Armas werd opgericht op Lanzarote in 1941 en is de belangrijkste rederij op de Canarische Eilanden. De Armasvloot telt op een gegeven ogenblik meer dan vijftig schepen.
De eerste schepen hadden een houten romp, daarna kwamen de zeilboten en motorzeilboten om zout en andere vrachten te vervoeren. Later komen de stoomschepen met een stalen romp en schepen die aangedreven werden door dieselmotoren. Armas breidt haar commerciële activiteiten uit tot buiten de Canarische archipel en bezit een leidende rol in vrachtvervoer met de voormalige Spaanse provincie Sahara.

Zich bewust van de nieuwe trends in de sector introduceert Armas in 1975 de eerste ro-ro-schepen op de Canarische Eilanden. Twee kleinere ro-ro-schepen, met namen als Volcán de Yaiza en Volcán de Tahíche vervoeren vracht en passagiers op de intercontinentale lijnen.
Vanaf 1995 worden de Vigo Volcán de Tauce en Volcán de Tejeda ingezet die later plaats maakten voor een vernieuwing, in overeenstemming met het Vlootplan 2003/2006.

Deze bloeiende en solvabele onderneming wordt, zoals zoveel bedrijven, economisch gegijseld door de coronapandemie. En met het oog op deze impact en met het oog op het behoud van de liquiditeit en de optimalisering van de kapitaalstructuur is Naviera Armas Trasmediterránea gesprekken gestart met de obligatiehouders. Het belangrijkste actiepunt was de herfinanciering of herstructurering van de obligaties met vervaldatum in 2023 en 2024. Deze actie zal naar verwachting in de komende weken reeds haar vruchten zal afwerpen.

Naviera Armas Trasmediterránea garandeert al de verbintenissen met haar partners en met haar commerciële leveranciers. Naviera Trasmediterránea staat verder garant voor alle diensten die vanaf het Spaanse vasteland, de Balearen, de Canarische Eilanden en op de Middellandse Zee worden uitgevoerd.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

WAT EEN MENS GELUKKIG MAAKT

VIRUSSEN OP TENERIFE

- Reclame -

COLUMN KIM

KLEINE POTJES

KIEZEN OF DELEN

- Reclame -spot_img

WEETJES

SPAANS LEREN

PALMBOMEN OP TENERIFE

DOKTER OP TENERIFE

spot_img