zaterdag, juni 15, 2024
HomeBlogFACEBOOKTIPS
spot_img

FACEBOOKTIPS

Sociale media zijn er om onze sociale omgang te bevorderen. Je bent er voor of je bent er tegen. Voorstanders kunnen met een gerust hart verder lezen, tegenstanders verlaten hier best het forum.
Wij zijn ook actief op het sociale internet en hebben op Facebook een actieve groep en een populaire pagina waarin enkel Tenerife centraal staat. Om deel te nemen binnen een Facebookgroep moet je lid worden, om een Facebookpagina te raadplegen niet.

Als je fysiek lid wordt van om het even welke vereniging in het privéleven, dan word je een reglement voorgeschoteld. Zo ook in de dartclub met slechts 15 leden, waar het snel duidelijk wordt dat je de pijlen enkel naar de blok mag richten en niet naar het publiek. Dat staat in het reglement.
Om een aantrekkelijke en duidelijk omlijnde Facebooksite te hebben en te onderhouden zijn er ook spelregels nodig die het geheel in een charter omschrijven. Alleen op deze manier blijft het forum netjes en uitnodigend om gelijkgezinden in het Nederlands te informeren over alles wat te maken heeft met Tenerife.

Nogal wat regeltjes worden met de voeten getreden. Nochtans werd je gevraagd, vooraleer lid te worden, om eerst de gedragscode te lezen. Meer zelfs; er staat ook bij dat je door lid te worden van onze Facebookgroep akkoord gaat met deze policy. Maar dat zullen dan wel de ‘kleine lettertjes’ zijn die door niemand gelezen wordt, maar wel worden toegepast.

Als iemand een regeltje overtreedt uit onwetendheid, dan stuurde de beheerder tot voor kort een attentie met de mededeling ‘zus of zo’, maar doordat de groep zo onnoemelijk groot is geworden kan dat niet meer. Met een groep die opstoomt naar vijfentwintigduizend leden worden de gedragsregels dagdagelijks met de voeten getreden. Dagdagelijks worden er topics, posts en reacties automatisch verwijderd die niet stroken met onze gedragscode. Anders blijven wij bezig …

Het is niet de bedoeling om het volledige reglement te ontleden, dat zou ons te ver leiden. Wel wil ik hier de belangrijkste misvattingen even na elkaar zetten.
Niet iedereen kan goed overweg met Facebook en sommige pre-leden vragen eerst om vriend te worden met de beheerder(s) omdat ze denken dat dit de enige manier is om lid te worden. Op de site enkel ‘lid worden’ aanklikken en wachten tot je aanvraag gevalideerd wordt is voldoende.

Als je wil antwoorden of reageren op een post doe je dat best eronder, zo blijven deze gegevens samen en gerelateerd onder eenzelfde topic staan. Zo niet staan er nieuwe vragen bij de antwoorden van een oude topic met een andere inhoud, worden ze daardoor niet opgemerkt en als dusdanig ook niet beantwoord.
Vooraleer je zelf een antwoord wil formuleren, lees dan alle antwoorden die in een samengeklapte lijst staan, dan val je misschien niet in herhaling.

Hoffelijkheid is en blijft een belangrijk gegeven. De topics of reacties die niet aan deze regels voldoen worden onmiddellijk en zonder commentaar verwijderd. Idem dito voor onzinnige en nietszeggende opmerkingen. De plaatser van denigrerende en kwetsende opmerkingen wordt onmiddellijk uit de groep gezet. Normaal, toch?

Er zijn een aantal zaken die niet kunnen behandeld worden op ons Facebookforum. De reden is tweeërlei. Enerzijds verdwijnen de topics heel snel een duistere dieperik in en verliezen ze na een bijzonder korte tijd hun waarde. Anderzijds willen wij dit sociaal platform vrijhouden voor informatieve prioriteiten.
Het is niet toegelaten om de Facebookgroep te gebruiken voor vraag en aanbod van immobiliën en publicitaire aankondigingen. Huur en verhuur van vakantiehuizen en dito appartementen kan enkel op het immoplatform van Tenerife Connect, 
die wij speciaal daartoe in het Nederlands hebben ontwikkeld.

Om  een antwoord op een specifieke te krijgen kun je steeds de zoekfunctie gebruiken. In 98% van de gevallen werd ‘jouw’ vraag reeds eerder gesteld. Je kunt ook de app ‘groups’ installeren, dan krijg je een mooi overzicht van al je groepen. Apple-gebruikers klikken HIER. Voor Androïd klik je HIER. Daarmee kun je iedere groep netjes doorzoeken.

Als ultieme oproep wil ik ook nog eens vragen om geen grote stickers, smileys, gifs of emoticons te posten in reacties. Dansende poppemiekes, zinloze smileyterreur en alle nietszeggende dwaze afbeeldingen nemen veel plaats in beslag, zijn vervelend en zijn vooral onpersoonlijk. Daarenboven staan ze het overzicht en de duidelijkheid van de reacties in de weg.

Gooi ook geen privégegevens op het internet, verzend deze liever in een privébericht.
Door deze aanbevelingen toe te passen houden we de informatieve waarde van deze Facebookgroep hoog en dit willen we ook zo houden.


Dank dat je erbij hoort …!

Wil je onze policy nalezen dan kan dat HIER 

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img