Excursies op Tenerife zijn er bijna in overaanbod. Ze overlappen elkaar en vooral ze worden allemaal aangeboden in een overtreffende trap. Sommige staan daar nog boven, letterlijk en figuurlijk.
Zoals bijvoorbeeld de kabelbaan op de Teide die je naar het station ‘La Rambleta’ brengt op 3.555 meter hoogte en 163 meter is verwijderd van het absolute hoogtepunt.

De kabelbaan heeft een lengte van 2.482 meter en brengt maximum 35 passagiers per gondel aan 8 meter per seconde of 28,8 km/u naar boven. Het hoogteverschil bedraagt 1.199 meter en dat voel je in de oren.
Dat voel je ook aan het temperatuurverschil. Elke 180 meter die je stijgt koelt het 1 graad Celsius af, of met andere woorden, elke 1.000 meter wordt het ongeveer 6 graden kouder, als je niet in een meteorologische inversie terecht komt.
In de zomer kan de temperatuur hoog oplopen, terwijl de thermometer gedurende de nacht gevoelig zakt. In de winter is het daarboven bitter koud en daalt de thermometer tot minima van -8 tot -10 graden Celsius.

Bezoek het grootste nationale park van de Canarische eilanden en beleef het vulkanische en prachtige landschap. Door de kabelbaan te nemen zul je nog beter de impact van grootte en van massa kunnen waarnemen. Boven is ook het vertrekpunt voor 3 interessante wandeltochten. Een ervan leidt naar het uitkijkpunt van de Pico Viejo, een ander naar La Fortaleza, van waaruit je kunt genieten over het noordelijke en het zuidelijke deel van het eiland.

Het ochtendgloren en de zonsondergang zijn sublieme momenten en als het donker wordt is dit een van de meest bijzondere plekken op aarde om in het heelal te gluren. Ook de veranderende seizoenen  zorgen voor onvergetelijke uitzichten, met uitschieters tijdens de winter, door winterlandschappen en tijdens de lente door de groei en bloei van de flora in het natuurreservaat.

Als je op Tenerife bent dan moet je zeker één keer met de kabelbaan omhoog, misschien kun je dit combineren met een vijf uur durende trip in het hooggebergte. Een dag die je in je verdere leven nooit meer vergeet.
Wil je niet zo hoog, dan kun je een zonsondergang boeken op Las Cañadas en dit gebeuren combineren met sterrenkijken. Dan zie je niet alleen de schaduw van de Teide die tot aan Gran Canaria reikt, terwijl de zon langzaam ondergaat achter La Gomera, El Hierro en La Palma, maar kijk je ook heel diep in het heelal.
Sensationeel!