dinsdag, juli 23, 2024
HomeBlogExcursies en AttractiesEXCURSIE KABELBAAN TEIDE EN ZONSONDERGANG
SEB LEESON LEGAL GROUP

EXCURSIE KABELBAAN TEIDE EN ZONSONDERGANG

Excursies op Tenerife zijn er bijna in overaanbod. Ze overlappen elkaar en vooral ze worden allemaal aangeboden in een overtreffende trap. Sommige staan daar nog boven, letterlijk en figuurlijk.
Zoals bijvoorbeeld de kabelbaan op de Teide die je naar het station ‘La Rambleta’ brengt op 3.555 meter hoogte en 163 meter is verwijderd van het absolute hoogtepunt.

De kabelbaan heeft een lengte van 2.482 meter en brengt maximum 35 passagiers per gondel aan 8 meter per seconde of 28,8 km/u naar boven. Het hoogteverschil bedraagt 1.199 meter en dat voel je in de oren.

Koud tot zeer koud

Dat voel je ook aan het temperatuurverschil. Elke 180 meter die je stijgt koelt het 1 graad Celsius af, of met andere woorden, elke 1.000 meter wordt het ongeveer 6 graden kouder, als je niet in een meteorologische inversie terecht komt.
In de zomer kan de temperatuur hoog oplopen, terwijl de thermometer gedurende de nacht gevoelig zakt. In de winter is het daarboven bitterkoud en daalt de thermometer tot minima van -8 tot -10 graden Celsius.

Natuurpark vanuit de hoogte

Bezoek het grootste nationale park van de Canarische eilanden en beleef het vulkanische en prachtige landschap. Door de kabelbaan te nemen zul je nog beter de impact van grootte en van massa kunnen waarnemen. Boven is ook het vertrekpunt voor 3 interessante wandeltochten. Een ervan leidt naar het uitkijkpunt van de Pico Viejo, een ander naar La Fortaleza, van waaruit je kunt genieten over het noordelijke en het zuidelijke deel van het eiland.

Het ochtendgloren en de zonsondergang zijn sublieme momenten en als het donker wordt is dit een van de meest bijzondere plekken op aarde om in het heelal te gluren. Ook de veranderende seizoenen zorgen voor onvergetelijke uitzichten, met uitschieters tijdens de winter, door winterlandschappen en tijdens de lente door de groei en bloei van de flora in het natuurreservaat.

Drie toppers

Als je op Tenerife bent dan moet je zeker één keer met de kabelbaan omhoog, misschien kun je dit combineren met een vijf uur durende trip in het hooggebergte. Een dag die je in je verdere leven nooit meer vergeet.
Wil je niet zo hoog, dan kun je een zonsondergang boeken op Las Cañadas en dit gebeuren combineren met sterrenkijken. Dan zie je niet alleen de schaduw van de Teide die tot aan Gran Canaria reikt, terwijl de zon langzaam ondergaat achter La Gomera, El Hierro en La Palma, maar kijk je ook heel diep in het heelal.

Sensationeel!

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

WEBCAM PUNTA BRAVA

WIJNEN UIT TENERIFE

SEB LEESON LEGAL GROUP