vrijdag, juli 1, 2022
spot_img
HomeBlogNieuwsEUROPESE CORONAREGELS

EUROPESE CORONAREGELS

Na lang gepalaver en druk overleg is de Europese Unie eindelijk over de brug gekomen met een eenvormige regels en richtlijnen om het reizen binnen de Europese Unie eenvoudiger te maken. Principe is: wie een geldige QR-code heeft, mag vanaf 1 februari 2022 niet meer gestoord worden met aanvullende beperkingen op het vrije verkeer binnen Europa. Verschillende Europese landen leggen, elk apart en soms verschillend, inreisvoorwaarden op, ook voor mensen die reeds gevaccineerd zijn. Zo bepaalde Oostenrijk eerder dat gevaccineerde reizigers toch in quarantaine moeten als zij niet getest óf geboosterd zijn. Duitsland bepaalde dat een booster bovenop het Janssen-vaccin niet afdoende is om quarantaine te ontlopen. En Italië heeft ook een paar uitzonderingen. Te veel verschillen onderling.

De Europese landen hebben de intentie om de regels op één lijn te krijgen, maar het probleem is dat deze aanbeveling niet-bindend is. Het is dan toch nog niet zeker of alle landen deze nieuwe maatregelen gaan volgen. Uit goede bron hebben wij vernomen dat Spanje, Belgie en Nederland de nieuwe Europese aanbevelingen zullen volgen.
Belangrijk is te weten dat alle papieren coronabewijzen die eerder als bewijs werden uitgegeven, vervallen op 1 april 2022.


REIZEN VAN EN NAAR TENERIFE 

Vanaf 1 februari 2022 moet u voldoen aan de volgende regels om te reizen door de Europese Unie, met voorbehoud van wijzigingen in bepaalde Europese landen.
De essentie is: wie een geldig vaccinatiecertificaat bezit, zal geen testen meer moeten ondergaan om vrij te kunnen reizen binnen Europa. 

1. Een vaccinatiecertificaat zal enkel nog geldig zijn binnen de 270 dagen of 9 maanden na de laatste vaccinatie. 

2. Wie vroeger of later werd gevaccineerd kan wel nog reizen binnen de EU mits het voorleggen van een negatief testresultaat van een PCR-test die tot 72 uur voor vertrek werd afgenomen, of een antigeentest kan tonen die niet ouder is dan 24 uur. 

3. Ook een herstelcertificaat wordt aanvaard om te kunnen reizen zonder PCR-test en/of vaccinatiecertificaat. Dit mag niet ouder zijn dan 180 dagen of 6 maanden. 

Deze maatregelen zijn van kracht vanaf 1 februari 2022 voor iedereen die binnen de EU reist vanaf 12 jaar.

SPAIN TRAVEL HEALTH

Vooraleer af te reizen naar de Canarische Eilanden moet nog steeds het SpTh-gezondheidsformulier ingevuld worden. Als je de verklaring hebt ingevuld, ontvang je een QR-code. Neem deze QR-code geprint of digitaal mee en houd deze gereed bij aankomst in Spanje.
– Bij aankomst op de luchthaven wordt iedereen onderworpen aan een controle van de lichaamstemperatuur.
– Vliegtuigmaatschappijen vragen de QR-code – het gezondheidsformulier voor te leggen vooraleer te boarden. Lees vooral de regelgeving die de luchtvaartmaatschappijen toepassen voor en gedurende een vlucht.
– Wie op de Canarische Eilanden aankomt met het vliegtuig moet het SpTH-formulier invullen op de website https://spth.gob.es binnen de 48 uur vóór aankomst op Tenerife. Wie met de boot aankomt vult het formulier in via de website https://spthm.puertos.es/ 
⇨ Hoe je correct een SpTh-formulier invult kun je HIER zien op een You Tube-filmpje. Let op: de titel van het filmpje is niet correct. In plaats van PLF moest er SpTh staan.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

MIJN MOMENT

ANDERE GEWOONTES

COLUMN KIM

KAMER NUMMER 100

FRANSE COMPLIMENTJES

- Reclame -spot_img

WEETJES