zaterdag, april 13, 2024
HomeBlogNieuwsEUROPESE CORONAREGELS
spot_img

EUROPESE CORONAREGELS

Na lang gepalaver en druk overleg is de Europese Unie eindelijk over de brug gekomen met een eenvormige regels en richtlijnen om het reizen binnen de Europese Unie eenvoudiger te maken. Principe is: wie een geldige QR-code heeft, mag vanaf 1 februari 2022 niet meer gestoord worden met aanvullende beperkingen op het vrije verkeer binnen Europa. Verschillende Europese landen leggen, elk apart en soms verschillend, inreisvoorwaarden op, ook voor mensen die reeds gevaccineerd zijn. Zo bepaalde Oostenrijk eerder dat gevaccineerde reizigers toch in quarantaine moeten als zij niet getest óf geboosterd zijn. Duitsland bepaalde dat een booster bovenop het Janssen-vaccin niet afdoende is om quarantaine te ontlopen. En Italië heeft ook een paar uitzonderingen. Te veel verschillen onderling.

De Europese landen hebben de intentie om de regels op één lijn te krijgen, maar het probleem is dat deze aanbeveling niet-bindend is. Het is dan toch nog niet zeker of alle landen deze nieuwe maatregelen gaan volgen. Uit goede bron hebben wij vernomen dat Spanje, Belgie en Nederland de nieuwe Europese aanbevelingen zullen volgen.
Belangrijk is te weten dat alle papieren coronabewijzen die eerder als bewijs werden uitgegeven, vervallen op 1 april 2022.


REIZEN VAN EN NAAR TENERIFE 

Vanaf 1 februari 2022 moet u voldoen aan de volgende regels om te reizen door de Europese Unie, met voorbehoud van wijzigingen in bepaalde Europese landen.
De essentie is: wie een geldig vaccinatiecertificaat bezit, zal geen testen meer moeten ondergaan om vrij te kunnen reizen binnen Europa. 

1. Een vaccinatiecertificaat zal enkel nog geldig zijn binnen de 270 dagen of 9 maanden na de laatste vaccinatie. 

2. Wie vroeger of later werd gevaccineerd kan wel nog reizen binnen de EU mits het voorleggen van een negatief testresultaat van een PCR-test die tot 72 uur voor vertrek werd afgenomen, of een antigeentest kan tonen die niet ouder is dan 24 uur. 

3. Ook een herstelcertificaat wordt aanvaard om te kunnen reizen zonder PCR-test en/of vaccinatiecertificaat. Dit mag niet ouder zijn dan 180 dagen of 6 maanden. 

Deze maatregelen zijn van kracht vanaf 1 februari 2022 voor iedereen die binnen de EU reist vanaf 12 jaar.

SPAIN TRAVEL HEALTH

Vooraleer af te reizen naar de Canarische Eilanden moet nog steeds het SpTh-gezondheidsformulier ingevuld worden. Als je de verklaring hebt ingevuld, ontvang je een QR-code. Neem deze QR-code geprint of digitaal mee en houd deze gereed bij aankomst in Spanje.
– Bij aankomst op de luchthaven wordt iedereen onderworpen aan een controle van de lichaamstemperatuur.
– Vliegtuigmaatschappijen vragen de QR-code – het gezondheidsformulier voor te leggen vooraleer te boarden. Lees vooral de regelgeving die de luchtvaartmaatschappijen toepassen voor en gedurende een vlucht.
– Wie op de Canarische Eilanden aankomt met het vliegtuig moet het SpTH-formulier invullen op de website https://spth.gob.es binnen de 48 uur vóór aankomst op Tenerife. Wie met de boot aankomt vult het formulier in via de website https://spthm.puertos.es/ 
⇨ Hoe je correct een SpTh-formulier invult kun je HIER zien op een You Tube-filmpje. Let op: de titel van het filmpje is niet correct. In plaats van PLF moest er SpTh staan.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

KERST OP TENERIFE

VERBODEN VOOR JONGEREN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

CANARIAN AIRWAYS

NAAR DE TOP VAN DE TEIDE

spot_img