vrijdag, april 19, 2024
HomeBlogNieuwsEUROPA’S FAVORIETE EILANDEN
spot_img

EUROPA’S FAVORIETE EILANDEN

De zomer staat voor de deur, het COVID-19-virus wordt de pas afgesneden, de coronabesmettingen dalen en de reisbeperkingen worden systematisch weggewerkt. We kunnen niet wachten om op reis te vertrekken en kiezen veelal voor eilanden als reisbestemming. Alleen al binnen Europa is er een keuze tussen honderden eilanden om de vakantie door te brengen.
De vraag is enkel welke eilanden er populair zijn?

Om dit uit te zoeken, heeft Musement het Google-zoekvolume naar 200 Europese eilanden in 44 Europese landen geanalyseerd en de resultaten op een kaart geprojecteerd. Op de kaart is te zien naar welk eiland het meest gezocht wordt in de verschillende Europese landen.
In elf van de vierenveertig landen is een Spaans Eiland favoriet en in zes Europese landen is Tenerife het meest populaire eiland.

De vaccinatiecampagnes zorgen voor een postvakantie-effect die de zomerboekingen op een hoger echelon brengen. Er zit opnieuw schot in de reissector en een zomervakantie op een eiland scoort hoge ogen.
In Europa alleen al zijn er honderden eilanden om uit te kiezen en inwoners van elk EU-land hebben een favoriete eilandbestemming. Terwijl sommigen liever naar subtropische oorden vliegen, blijven anderen liever wat dichter bij huis.

Met deze gedachtegang heeft Musement, het digitale boekingsplatform voor reis- en excursieactiviteiten over de hele wereld, een kaart van Europa gecreëerd waarop de favoriete eilandbestemmingen van 44 Europese landen is te zien. Om te weten te komen welk Europees eiland het populairst is in elk land, werd het Google-zoekvolume voor 200 Europese eilanden (exclusief eilandstaten) in de aanwezige landen geanalyseerd.

De kaart toont interessante resultaten. Een aantal eilanden zijn overduidelijk favoriet in meerdere landen, maar er zijn ook minder bekende bestemmingen die het ontdekken waard zijn.

Ondanks zijn kleine oppervlakte van 76 km² is Santorini in de Egeïsche Zee een veelzijdige bestemming en het favoriete eiland van maar liefst elf Europese land.
Daarna volgt Tenerife. Het grootste der Canarische Eilanden is niet alleen de favoriet van de Belgen en de Spanjaarden, ook de inwoners van IJslanders, Schotland, Letland en Moldavië zijn er weg van. Het subtropisch klimaat, de Teide, de droomstranden en een diversiteit aan recreatiemogelijkheden magnetiseren het eiland.

In elf van de vierenveertig landen op de kaart is het favoriete eiland Spaans. Na Tenerife is Mallorca het populairste eiland en favoriet bij Duitsers en Wit-Russen, gevolgd door Ibiza, Menorca en Lanzarote.
Voor de Nederlanders is Texel het meest gezochte vakantie-eiland.
Naast de voor de hand liggende Griekse, Spaanse en Italiaanse eilanden, toont de kaart ook minder bekende bestemmingen, zoals het Noorse Senja, het Estse Hiiumaa en het Deense Bornholm.

Musement heeft zijn hoofdkantoor in Milaan en is daarnaast ook gevestigd in Hamburg, Amsterdam, Barcelona, Dubai, Londen, München, New York, Orlando en Parijs.
In september 2018 werd Musement onderdeel van de TUI Group, de grootste touroperator ter wereld, en werd het onderdeel van de Tours & Activities-divisie, bekend als TUI Musement.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

TOERISTEN ZOEKEN ELKAAR

CARRERA POR LA VIDA

IK KOM ERAAN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img