zondag, juli 14, 2024
HomeBlogENKEL MET DE BUS NAAR PUNTA DE TENO
SEB LEESON LEGAL GROUP

ENKEL MET DE BUS NAAR PUNTA DE TENO

Het ‘paradijs op aarde’ beleef je ongetwijfeld bij een bezoek aan het Parque Rural de Teno dat gemiddeld 1.300 meter boven de zeespiegel ligt en is bijna helemaal omringd is door de oceaan. De gehele noordwestelijke punt van het eiland Tenerife duidt op een relatief geografisch isolement die ervoor heeft gezorgd dat de ruwheid van de natuur, de biodiversiteit en de traditionele gebruiken bewaard zijn gebleven en nog niet werden opgeslorpt en onder de voet werd gelopen door het massatoerisme. Het beschermde natuurpark begint bij Los Gigantes en eindigt om de hoek bij Puertito de Los Silos.

Een van de mooiste natuurlijke plekken in Tenerife en een van de waardevolste natuurgebieden op het eiland is omrand door de gemeenten Buenavista del Norte, Los Silos, El Tanque en Santiago del Teide. De bevolking woont hoofdzakelijk in de deelgemeenten en gehuchten El Palmar (niet verwarren met Palm-Mar), Teno Alto, Las Lagunetas, Las Portelas, Los Carrizales, Masca en Erjos. Landbouw en veeteelt is de economische basis van het gebied. Het unieke agrarische landschap leent zich tot het verbouwen van producten voor eigen gebruik. Ruim 8.000 hectare aan natuurlijke rijkdom en schatten met ecologische, landschappelijke en culturele waarden zijn te danken aan de beperkte toegang van het gebied.

Het Tenogebergte is een van de drie grote rotsmassieven die vorm geven aan Tenerife. Teno is een oud vulkanisch massief waarin erosieprocessen het huidige landschap hebben gemodelleerd. Dit wordt gekenmerkt door de vele valleien, de diepe kloven en de adembenemende kliffen die zo typisch zijn voorbij Los Gigantes; ze worden ook acantilados genoemd.
Op de Punta de Teno staat een idyllische en populaire vuurtoren met de naam Faro de Teno. Dit is één van de zeven vuurtorens die het eiland markeren. Deze locatie wordt geflankeerd door vulkanische rotsmassa’s en is populair bij fotografen die er steevast de mooiste plaatjes schieten.

Wil je een dagje genieten van een schitterende natuur, van traditionele waarden en van impressionante landschappen, dan is het Parque Rural de Teno de uitstap die je zal vervoeren naar een eindeloze droomwereld waar fauna en flora centraal staan.
Maar, er is een maar … een niet onbelangrijk detail.

Zoals in het masterplan is bepaald werd het gebruik van deze weg in een nabij verleden reeds beperkt omwille van het natuurbehoud.
De regeling voor de toegang tot Punta de Teno wordt nu uitgebreid tot elke weekdag, vanaf maandag 15 april 2019. De eilandregering heeft de definitieve beslissing genomen na onderzoek van de trajectanalyses vanaf het instellen van de beperkende maatregelen gedurende de voorbije jaren.
Van maandag tot en met vrijdag kan men tot 1 juli niet meer met eigen vervoer op de TF-445 om de vuurtoren en het achterliggend landschap te gaan bewonderen tussen 10.00 en 19.00 uur. Gedurende de zomer, van 1 juli tot 1 oktober, worden de uren aangepast en wordt dit van 09.00 tot 20.00 uur.

Enkel geautoriseerde voertuigen, zoals taxi’s, lijnbusjes, werknemers en bewoners van Teno Bajo, voertuigen voor personen met een beperkte mobiliteit (blauwe parkeerkaart), booteigenaren en toeristische bedrijven mogen deze weg nog vrij gebruiken.

Fietsers en voetgangers hebben vrij doorgang en moeten zich van de beperkende maatregelen niets aantrekken. Alle anderen nemen in Buenavista de groen-witte Titsabus 363 en betalen daarvoor 1 euro per enkel traject om je naar Punta de Teno te brengen.
Makkelijk, veilig en ecologisch.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

5 REACTIES

 1. Beste Guy,

  Vervallen deze maatregelen/richtlijnen dan na 1 oktober?

  Kunnen we er dan met de auto zelf er naartoe rijden sochtends tussen 2 en 10 november 2019?

 2. Beste,

  Wij zijn vandaag met de bus naar de liighthouse Punta de Teno geweest,tussen 15.00 en 16.30 uur heen en terug.
  We waren met 2 personen ipv dat er 2x € 2,00 word geinnd word er 2x € 20,00 geinnd.
  Dit is verdere van netjes, de bedragen zijn geinnd op de 4 laatste cijfers van het banknr 8496.

  Graag reactie, dit voelt niet goed.

  J. GIJSEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

GOEDE RESTAURANTS

WAT EEN MENS GELUKKIG MAAKT

SCHRIJF IK PALM-MAR CORRECT?

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

SEB LEESON LEGAL GROUP