woensdag, mei 25, 2022
spot_img
HomeBlogNieuwsENERGIEPRIJS BLIJFT GOEDKOOP

ENERGIEPRIJS BLIJFT GOEDKOOP

Terwijl de energieprijzen in de Lage landen en de rest van Europa de pan uitswingen heeft de Canarische regering de taksen en bijdragen, die eerder werden verlaagd om energie – enkel elektriciteit – betaalbaar te houden, behouden. De kortingen waren voorzien tot 31 december 2021, maar werden door de economische toestand en de situatie rond de coronapandemie verlengd tot 30 april 2022. 

Bij Endesa, de grootste energieleverancier op de Canarische Eilanden heeft men een brief gestuurd aan de klanten, waarin staat dat het huidige tarief dat bij Endesa Energía is gecontracteerd niet onderhevig is aan de volatiliteit van de prijzen die door de grootleveranciers zijn vastgesteld, en die op elk moment kunnen veranderen. 

Sinds juni 2021 is de factuur onderworpen aan een reeks maatregelen die door de regering is vastgesteld om de elektriciteitsfactuur te verlagen. Deze maatregelen waren tijdelijk van kracht tot 31 december vorig jaar, maar zijn nu verlengd tot 30 april 2022.

De verlaging tot 0,5% van het algemene tarief van de bijzondere heffing op elektriciteit – deze heffing was hoger dan 5% – wordt verlengd.
De verlaging van de IGIC (taks) van 21% tot 10% wordt verlengd voor vermogens van 10 kW of minder en zolang de marktprijzen boven 45 euro/MWh blijven.

Anderzijds en met ingang vanaf 1 januari 2022 zijn de maatregelen die rechtstreeks invloed hebben op de tarieven en andere gereguleerde concepten aangepast.
De elektriciteitskosten worden gewijzigd. Vroeger maakten de kosten ongeveer 20% van uw factuur uit.
Sinds 16 september zijn deze heffingen, dankzij de maatregelen van de regering, tijdelijk verlaagd met 96%.
Vanaf 1 januari 2022 heeft de regering besloten deze maatregel te handhaven door de lastenverlaging te wijzigen in 31%, wat betekent dat uw factuur lager is dan in september 2021.

Bovendien zijn andere gereglementeerde posten gewijzigd waardoor uw factuur nog eens met ongeveer 1% zal dalen.

Dit is weeral een staaltje van humanitaire bijdrage van de Canarische regering om te helpen waar nodig en voor wie het moeilijk krijgt met de exploderende energieprijzen. De staatskas doet een duit in het zakje en de bestuurlijke overheid is niet hebberig. Dat kan vooralsnog niet gezegd worden van de Belgische overheid die zijn bevolking liever blauw laat betalen. 

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

MIJN MOMENT

LENTE OP HET EILAND

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

SCHILDERIJ VOOR EEN VRIEND

ILLEGAAL TV-KIJKEN

DRAKENBLOEDBOOM