donderdag, mei 23, 2024
HomeBlogNieuwsEMIGRATIENETWERK NAAR DE CANARISCHE EILANDEN ONTMANTELD
spot_img

EMIGRATIENETWERK NAAR DE CANARISCHE EILANDEN ONTMANTELD

De Mauritaanse Gendarmerie heeft in Nouakchott een netwerk van illegale emigratie ontmanteld, dankzij de onderschepping van een cayuco met aan boord zestig immigranten die op weg waren naar de Canarische Eilanden.
Daardoor werd een belangrijk Atlantisch netwerk ontmanteld dat zorgde voor de overtocht van duizenden vluchtelingen naar de Canarische Eilanden.

Het netwerk opereerde vanaf Sebkha, een wijk van de Mauritaanse hoofdstad Nouakchott. Deze wijk ligt ten westen van het hoofdstedelijk gebied en staat gekend als een zeer onrustige buurt, die hoofdzakelijk bevolkt wordt door migranten uit verschillende landen ten zuiden van de Sahara, zoals Senegal, Gambia, Mali en Guinee.

De arrestanten – hun aantal en nationaliteit werden niet gespecificeerd – hebben toegegeven verschillende illegale emigratieoperaties te hebben georganiseerd en geleid, zowel naar Mauritanië als vanuit Mauritanië naar andere bestemmingen in Europa. Voor deze feiten worden ze overgeleverd aan het openbaar ministerie, die de vervolging zal starten.

Het netwerk werd ontmanteld nadat eind vorige week een onderzoek was gestart. Daarbij werd voor de kust van Nouadhibou, in het uiterste noorden van het land, door de Mauritaanse Gendarmerie een rubberboot onderschept die werd bemand door Malinezen en Senegalezen.
De passagiers van de rubberboot zeiden dat zij verschillende dagen in Nouadhibou – de tweede grootste stad van Mauritanië – hadden doorgebracht, wachtend op het juiste moment om uit te varen. Het plan om deze regio te kiezen voor de overtocht wordt verklaard door het feit dat het de dichtstbijzijnde plaats is in Mauritanië om de Canarische Eilanden te bereiken.

De operatie in Nouadhibou en de voortzetting ervan in Nouakchott komen net nadat de Mauritaanse minister van Binnenlandse Zaken, Mohamed Salem Ould Merzoug, vorige week een bezoek bracht aan Madrid om de bilaterale samenwerking in de strijd tegen terrorisme en illegale immigratie te versterken.
Het aantal cayucas en pateras die vertrokken zijn vanaf de Mauritaanse kusten in 2020 naar de Canarische Eilanden is aanzienlijk toegenomen, zij het in mindere mate vergeleken met het emigratieverkeer dat afkomstig is vanaf de Westelijke Sahara, die door Marokko worden gecontroleerd.

Al meer dan tien jaar worden de Spaanse nationale politie en Guardia Civil ingezet op Mauritaans grondgebied voor patrouilles op zee, in de lucht en te land, in samenwerking met de Mauritaanse veiligheidstroepen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

TOERISTEN ZOEKEN ELKAAR

WIJ ZIJN DE PINEUT

VLIEGEN NAAR TENERIFE

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

WIJ HELPEN SUKKELAARS

TERUG NAAR BELGIË

WEBCAM PLAYA FAÑABÉ

spot_img