zaterdag, juli 2, 2022
spot_img
HomeBlogDaguitstappenEL MONASTERIO, LEUKE LOCATIE

EL MONASTERIO, LEUKE LOCATIE

Meer dan een restaurant, meer zelfs dan een complex met zes restaurants. Het voormalig kloostercomplex in Los Realejos is een verzamelplaats voor mensen die houden van gastronomie, natuurlijke schoonheid en geschiedenis. Een domein van 100.000 m² of 25,71 hectare, waarvan een groot deel maagdelijk land is, aan de voet van de vulkanische berg la Montañeta del Fraile.

Er wordt zorg gedragen voor de omgeving, je kunt er wandelen tussen de pijnbomen en de inheemse bloemperken, je kunt er verpozen door naar de dieren te kijken. Het geheel straalt rust uit en er vertoeven biedt een totale ontspanning.

In 1990 heeft de familie Meul (Columbus, S.A.) het onroerend goed verworven en in 1993 werd de hele handel toegankelijk gemaakt voor het grote publiek. De familie Meul komt oorspronkelijk uit Tegernsee, een gemeente in Beieren (Zuid-Duitsland).
Historisch gezien moeten wij terugkeren naar de tijd waarin het bisdom San Cristobal de La Laguna werd opgericht en er binnen het diocesaan centrum geen enkel klooster bestond. Drie broederpriesters hebben zich dan achter de oprichting van een monnikenklooster geschaard. D. Juan Dorta, D. Hipolito Dorta en D. Vicente Dorta hebben zich verenigd om een plaats te creëren waar stilte en eenzaamheid de stimulans waren om te bidden tot God en om zichzelf terug te vinden.
Het eerste klooster op Tenerife was eerst een grote finca die officieel gesticht werd door een gewiekste monnik genaamd Antonio de Gomeran.

Het gebouw dateert uit de achttiende eeuw en is gebouwd door een broeder die op een ezel rond reed om bij de wijnboeren de restanten uit de wijntonnen te halen en deze restwijn te verkopen. Daarmee betaalde hij de bouwkosten op het domein. Pater Carlos Miguel Buela en zijn Argentijnse medemonniken hebben de frisheid binnengebracht in het klooster dat religieus beschermd werd door Nuestra Señora del Socorro.

Vanaf 1980 werd het domein gebruikt als toeristische culinaire trekpleister om daarna door de familie Meul helemaal gerenoveerd te worden tot hoe het er op vandaag uitziet. De lokale bevolking met kinderen en vooral de toeristen houden van het domein. Kinderen genieten ten volle van de tuinen met pluimvee, pauwen, eenden en zwanen die er vrij rondlopen. Enkel de pony’s, de geiten en de konijnen zitten achter een omheining. De kleine vijvers waar de zwanen vertoeven en de goudvissen onbezorgd rondzwemmen maken het geheel af.

Het domein kenmerkt zich ook door de kleurrijke tegels op de muren en typische landelijke gadgets. Soms lijkt het alsof je rondloopt in een museum en het geheel doet je denken op een thematisch Bokrijk.

Als je er aankomt krijg je de parking voorgeschoteld. Daar kunnen de gasten hun voertuigen kwijt; niet alleen de restaurantbezoekers maar ook de genodigden van de vele feesten die op het domein doorgaan. Door de flexibiliteit en de verscheidenheid aan zalen kan ieder evenement tot 300 personen er probleemloos plaatsvinden.
Het domein werd door de gemeente Los Realejos als beschermd geologisch gebied ingekleurd.

Het hoofdgebouw met de naam Comedor Principal is opgesplitst in verschillende delen. Daar bevinden zich het ‘Salón Convento’, ‘La Cueva’, ‘El Bodega’ en twee terrassen.
‘Cafe al Mirador’ heeft een groot terras met zicht op Puerto de la Cruz. De internationale gerechten zijn van zeer hoge kwaliteit en een dagelijks menu is beschikbaar. Dit restaurant staat bekend om haar ‘haute cuisine’. Er is ook een aparte ruimte voor grote groepen. De locatie is uniek omdat je achter glazen wanden zit waar je jezelf kunt ontspannen en dromerig kunt genieten van het uitzicht op de omliggende Orotavavallei en de Atlantische oceaan.
‘La Cabana’ is gespecialiseerd in fondue van kaas, vlees of vis.
De ‘Hacienda de San Pedro’, die ook beschikt over een ‘Bodega’, serveert een smakelijke lijn van paella, visstoofschotels en zeevruchten. Er zijn ook tal van Canarische opties zoals de typische ‘Conejo con salmoreja’, een scherp pittig gerecht van konijn in pikante saus, geserveerd met Canarische aardappelen.
‘El Convento’ is een ruimte met zuilen en gewelven gevuld met grote tafels die een capaciteit heeft voor 250 personen, inclusief een dansvloer. Dit is de ruimte voor feesten en recepties.
‘La Ermita’, is een lounge waar je kunt genieten van het ontbijt, lunch, namiddagthee of een romantisch diner bij kaarslicht.
‘Bodega San Pedro’ is een uiterst rustiek restaurant waar je specialiteiten zoals vlees gebakken op een steengrill, gebakken konijn op Canarische wijze en allerhande Canarische kazen kunt degusteren. In de kelder vind je de bodega waar een brede selectie van wijnen wordt tentoongespreid.

De kleine winkel biedt zelfgemaakte producten aan zoals, naast verschillende soorten brood, snoep, ham, kaas, olijven en jam. De vele wijnkelders verleiden iedere sommelier. Je vindt er beslist je gading.
Door haar oorspronkelijke afkomst is de familie Meule erin geslaagd om de fameuze Sachertorte (een beroemde taart uit Wenen bestaande uit chocoladecake, gevuld met abrikozenmarmelade en bedekt met een dikke laag chocoladeglazuur) onvervalst aan te bieden, wat natuurlijk een extra betekent voor de vele toeristen die het domein bezoeken. 

Maar niet dit alleen is een treffer, ook het gebruik van malse en smakelijke vleeswaren geïmporteerd uit Zuid-Amerika biedt een steevaste hoge kwaliteit.

Kortom, dit is een van de beroemdste en meest pittoreske eetgelegenheden van Tenerife met niet alleen prachtige interieurs maar ook met sublieme buitenzichten. Het Mesón el Monasterio is gelegen op La Montañeta, 12 in Los Realejos.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

VERSCHILLENDE TENERIFE’S

GASNETWERK