woensdag, april 17, 2024
HomeBlogNieuwsEL CAMISÓN DEELS VERZEGELD
spot_img

EL CAMISÓN DEELS VERZEGELD

Door een uitspraak van de rechtbank worden de door Melisofi Consulting SL gevraagde conservatoire maatregelen afgewezen en wordt de voortzetting van de tuchtprocedure bekrachtigd terwijl de grond van het geschil wordt afgehandeld. Justitie handhaaft de verzegeling op het winkelcentrum dat de stranden Playa del Camisón en Playa de Las Vistas in Arona van elkaar scheidt.

De gemeenteraad van Arona gelastte in november 2020 de stopzetting en verzegeling van de urbanisatiewerkzaamheden die de projectontwikkelaar, Diego Cano, uitvoerde op het perceel van het winkelcentrum. De gemeente kreeg haar gelijk.
Na een tegenprocedure besluit de rechtbank dat de argumenten die door de onderneming worden aangevoerd, een veel grondiger analyse van de grond van de zaak vereist. Justitie is ervan overtuigd dat het conflict over de eventuele wettigheid van de werken niet kan worden opgelost in de fase van de conservatoire maatregelen.

In het door de ontwikkelaar ingediende procedure staat dat Melisofi Consulting SL erkent en zijn verantwoordelijkheid neemt voor de fout waarbij werd afgeweken van de destijds verleende vergunning, die een eerste van de verzegeling in de zomer van 2017 met zich heeft meegebracht, en dat het bedrijf vrijwillig heeft ingestemd met het herstel van de verstoorde rechtsorde.

De uitgevoerde werken, die gedeeltelijk beslag leggen op de beschermde erfdienstbaarheid van het openbaar maritiem domein, zijn in strijd met het vigerende Algemeen Beheersplan (PGO) en de wetten op de kustgebieden. Wat de gemeentelijke stedenbouwkundige bevoegdheid betreft, hebben de vastgestelde inbreuken geleid tot de verzegeling van het gebouw die de opening in maart 2018 heeft verhinderd.

Het gemeentebestuur van Arona voert aan dat de projectontwikkelaar niet de aangekondigde aanpassingen heeft uitgevoerd, maar wel heeft verder gebouwd aan het perceel dat zich in de onwettelijkheid bevond. Het Hof zal nu het geschil ten gronde moeten beslechten. In afwachting blijven de werken verzegeld en kan het gemeentebestuur van Arona de tuchtprocedure inleiden tegen Melisofi Consulting SL voor wat als een zeer ernstige inbreuk op de stedenbouwkundige voorschriften wordt beschouwd en daarop staan boetes van 150.000 tot 600.000 euro.

Foto: Mírame Televisión

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

EINDE SEIZOEN

VERDRINKINGEN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

AFVALWATER

NIEUWE KAART VOOR FIETSERS

spot_img