maandag, juni 27, 2022
spot_img
HomeBlogNieuwsEINDELIJK GOED NIEUWS

EINDELIJK GOED NIEUWS

Andermaal moeten we nieuw opgelegde maatregelen gewoon worden, die werden genomen gedurende deze coronapandemie. Maar we treuren niet, deze keer is het tijd voor een good news show. De maatregelen op alle eilanden worden gebundeld in één pakket, ongeacht de alarmcode waaronder elk eiland apart valt. De maatregelen zijn van kracht vanaf 7 maart 2022 om middernacht tot 30 april 2022 om 24.00 uur. 

Alle eilanden vallen onder dezelfde maatregelen met de beperkingen van alarmniveau 1 of Code groen. Met andere woorden, de niveaus 1, 2 en 3 worden gelijkgesteld in wat een geleidelijke en voorzichtige de-escalatie moet worden. Dat wil onder zeggen dat uitbaters van een handelszaak mogen openblijven tot 04.00 uur en groepen worden beperkt tot maximaal 12 personen, met uitzondering van samenwonenden. 

De capaciteit in horecazaken wordt maximaal toegestaan en bedraagt 100%, zowel binnen als buiten. Het nachtleven kan hernemen in discotheken, nachtclubs, cocktailbars en karaokebars tot vier uur in de ochtend.
Iedereen is gelukkig met deze versoepeling. Het nieuwe normaal wordt plots weer een beetje het oude normaal. Of toch, bijna.

Er gelden nog steeds drie belangrijke maatregelen waarop door de controlerende overheid streng zal worden op nagezien.

De mondmaskerplicht in binnenruimtes blijft verplicht, ook in de horeca en buiten wanneer er geen afstand van anderhalve meter kan worden onderhouden.
Dansen is nog steeds niet toegestaan en roken op terrassen in de horeca mag niet. Hoogstwaarschijnlijk is dit laatste een blijvende regel.

Wat een verschil bij twee jaar geleden – het lijkt bijna een eeuwigheid – toen we net geen drie maanden in quarantaine werden geplaatst om niet met het coronavirus in contact te komen. Laat ons hopen dat het hierbij blijft en dat zich dergelijke toestanden nooit meer voordoen. De toeristische sector herleeft als nooit tevoren, gelukkig.

Voor alle duidelijkheid geven wij nog even mee dat het formulier SpTH moet worden ingevuld vooraleer af te reizen naar Tenerife, maar dat het Passagier Lokalisatie Formulier (PLF) bij terugkeer naar België niet meer hoeft.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

HOPELOOS VERLIEFD

OSCILLEREND TOERISME

ONBEWOOND EILAND

COLUMN KIM

‘S LANDS WIJS

FRANSE COMPLIMENTJES

- Reclame -spot_img

WEETJES