vrijdag, juli 1, 2022
spot_img
HomeBlogNieuwsEINDELIJK BEWAKINGSCAMERA’S

EINDELIJK BEWAKINGSCAMERA’S

Na decennia van aandringen van de plaatselijke handelaars en procedurevoering van de gemeente Arona bij de regionale overheid, werd er eindelijk toestemming verleend om in de buurt van het winkelcentrum en uitgangsbuurt Las Verónicas bewakingscamera’s op te hangen.
Handelaars en zelfstandigen waren al langer vragende partij om camera’s op te hangen in de buurt waar het nachtleven hoogtij viert. Mede door een personeelstekort van 73 agenten bij de lokale politie en de bijkomende controles op de maatregelen die het coronavirus moeten tegenhouden, kan er in dit gebied niet voldoende worden gepatrouilleerd.

Op het takenpakket van de lokale politie staan een aantal aandachtspunten die, door het plaatsen van camera’s, kunnen worden geschrapt. Zoals controles op plaatsen waar prostitutie frequent voorkomt, het beschermen van de handelszaken tegen diefstal en inbraak, de controle op ambulante verkoop en de algemene veiligheid op straat voor inwoners en toeristen in de buurt van Las Verónicas.

De buurt die bekend staat als Las Verónicas, in Playa de las Américas, zal eindelijk worden uitgerust met beveiligingscamera’s volgens de machtiging van de Canarische regering die werd gegeven aan het gemeentebestuur van Arona.
De vraag culmineert de noodzakelijkheid die reeds tientallen jaren wordt vooropgesteld, zowel door de buurtgemeenschap als door de commerciële en toeristische handelszaken in het gebied.

Voor het installeren van dit soort camera’s is niet alleen de toelating van de gemeente nodig, maar ook de toestemming en de machtiging van de eilandregering aan de gemeente. Daarbij horen diverse documenten en verslagen die door de staatsveiligheid, de plaatselijke politie en de Canarische Commissie voor Videobewaking moeten worden opgemaakt.

Nu pas kan de gemeente Arona in totaal een 20-tal camera’s laten installeren in het winkelgebied en aan het uitgangscentrum Las Verónicas, tussen de Avenida Rafael Puig Lluvina en de Calle Francisco Andrade Fumero.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

MIJN MOMENT

VAN KUST TOT KUST

ONBEWOOND EILAND

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

WAT HOORT WAAR 

CANARIAS TELT 13 EILANDEN

RACECIRCUIT