zaterdag, juli 2, 2022
spot_img
HomeBlogNieuwsEINDELIJK, ALLE COVID-BEPERKINGEN VERDWIJNEN

EINDELIJK, ALLE COVID-BEPERKINGEN VERDWIJNEN

Het oude normaal op Tenerife wordt zeer binnenkort weer actueel, tenminste als het van de Canarische overheid afhangt. Na zes coronagolven wordt donderdag met alle waarschijnlijkheid, na de evaluatievergadering met alle ministers waarin de coronabesmettingen en het aantal bezette ziekenhuisbedden worden geëvalueerd, alle beperkingen afgeschaft die eerder werden opgelegd om het aantal COVID-besmettingen in te dijken.

President van de Canarische Eilanden, Ángel Víctor Torres, heeft op dinsdag 22 maart in het parlement aangekondigd dat alle beperkingen op  de Canarische Eilanden vanaf donderdag 24 maart zullen verdwijnen. Dit zijn alle beperkingen die verband houden met de pandemie van het coronavirus en die op grond van technische criteria ooit werden afgekondigd.

Dit is niet het einde van de pandemie

Hij verklaarde dat dit niet het einde is van de pandemie, en daarom zal de overheid en in het bijzonder het departement Volksgezondheid waakzaam blijven. Dit is vooral niet definitief. Hij preciseerde dat de opschorting van tijdelijke aard is en dat de maatregelen te allen tijde terug kunnen worden geactiveerd indien de omstandigheden verslechteren.

Met deze beslissing gaan we een nieuwe fase in van meer normaliteit en dat is het moment dat de bevolking reeds twee jaar zit op te wachten. Op dit ogenblik hebben de diverse administraties meer meetinstrumenten en mogelijkheden om het COVID-19-virus in al zijn vormen aan te pakken en om nieuwe varianten snel en doeltreffend op te sporen.

Verdere details ontbreken

Wat de concrete invulling is van de afgeschafte maatregelen kunnen we pas donderdag publiceren. Hoogstwaarschijnlijk blijft er de verplichting om een mondmasker te dragen in winkels en op het openbaar vervoer, maar dat is een aanbeveling die door het departement Volksgezondheid moet worden opgesteld. Wat er gebeurt met het SpTh-formulier dat moet ingevuld worden vooraleer naar Tenerife en de Canarische Eilanden af te reizen is ook nog onduidelijk. Aan het rookverbod op terrassen en in kindvriendelijke omgevingen zal vermoedelijk niets veranderen.

Actuele situatie

Alarmniveau’s: Fuerteventura en Lanzarote zitten in alarmniveau 2 (code oranje), Gran Canaria, Tenerife, La Palma, La Gomera en El Hierro op alarmniveau 3 (code rood).
Samenkomsten: beperkt tot 12 personen voor niveau 1, 2 en 3, op niveau 4 is dit beperkt tot 8 personen.
Horeca: capaciteit in niveau 1, 2 en 3 van terrassen en binnenruimten is 100 %, tafels van 12 en sluiting om 04.00 uur; in niveau 4 terrassen 75 %, binnenruimten 50 %, tafels van 8 en sluiting om 03.00 uur.
Uitgangsleven: niveau 1, 2 en 3, 100% zitplaatsen buiten en 75% binnen, met tafels voor maximaal 12 personen en sluiting om 04.00 uur. Op niveau 4 is het aantal zitplaatsen buiten teruggebracht tot 75% en binnen tot 50%, met tafels voor maximaal acht personensluiting om 03.00 uur.

TERUG NAAR HOMEPAGE

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

NEP OF NAMAAK

ANDERE GEWOONTES

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

HET LOT VAN WALTER

¡(H)OLA! GOLVEN