woensdag, juni 29, 2022
spot_img
HomeCoronaEINDE VAN DE CORONA-UPDATES?

EINDE VAN DE CORONA-UPDATES?

Na 757 dagen op rij ons lezerspubliek geïnformeerd te hebben met bruikbare informatie over de coronabesmettingen stellen wij vast dat de gegevens nodig om de dagelijkse update te publiceren niet meer voorhanden zijn. Zonder enige vorm van communicatie en/of informatiedeling is de publicatie van gegevens door de overheid over de coronapandemie gestopt. De Canarische overheid en het departement Volksgezondheid geven niet meer elke dag informatie op de gebruikelijke kanalen over het aantal besmettingen op de Canarische Eilanden. 

GEEN INFORMATIE MEER VOORHANDEN

Door het uitblijven van de cijfermatige gegevens over de evolutie van de COVID-pandemie op Cartográfica de Canarias, CVCanarias en S.A. Estudio COSMO-Spain kunnen wij geen volledige info en vooral geen tendensen meer weergeven. Dit komt omdat deze websites geen informatie meer ontvangen van het Canarische Ministerie van Volksgezondheid. 
Het gevolg is dat wij daardoor geen cijfermatige detailgegevens kunnen publiceren voor Tenerife en bij uitbreiding voor de Canarische Eilanden. 

De laatste updates waren al helemaal niet meer compleet, waardoor wij eerst, de tendensen niet meer konden opmaken en daarna, de detailleerde besmettingen per gemeente (op Tenerife) niet meer konden inlijsten. Jammer.

Na 752 dagen ononderbroken coronaberichtgeving begint het coronaschip water te maken, in editie nummer 755 maakt het sterk slagzij en vandaag – wanneer de 758ste update van de coronagegevens moet verschijnen – is het schip aan het zinken. Er is nul informatie vanwege het departement Volksgezondheid. Zijn ze in slaap gevallen of zijn ze coronamoe?Of vindt de overheid het niet meer belangrijk genoeg, wie zal het zeggen?

BERICHT VAN CVCANARIAS 

Eerder op 19 maart verschijnt er op de website van CVCanarias een bericht in vier talen – Spaans, Engels, Duits en Italiaans – waarin staat dat CVCanarias zijn best doet, maar dat officiële bronnen de gegevens ernstig beperken en dat daaraan geen uitleg is gekoppeld. Zo werden de gegevens over gemeenten vanaf 15 maart niet meer gepubliceerd. De voorkeur gaat naar correcte en dagelijks geüpdatete informatie, zoals andere landen en regio’s dat dagelijks wel correct doen.
Het is noodzakelijk dat degenen die tot een kwetsbare groep behoren op de hoogte blijven van de de COVID-besmettingen. 

ANDERE VORM

De voorbij week is er slechts twee keer een informatiedeling gekomen vanuit officiële administraties. Daarbij merken we op dat de gegevens die vrijkwamen telkens een overzicht gaven van de afgelopen periode zonder publicatie. Dan werden er summier overzichten gegeven van het aantal coronabesmettingen van de voorbij 2 of drie dagen. 
Wij denken dat de overheid de cijfergegevens wil omzetten van dagelijks naar een overzicht dat twee, in het beste geval, drie dagen omvat. Wij houden u verder op de hoogte van de coronasituatie op Tenerife en de andere eilanden via updates als er enige informatie doorstroomt. Dat zal niet meer dagdagelijks gebeuren. De plaats die is voorzien op de website om de corona-updates te plaatsen blijft behouden en zal niet dagelijks meer gevoed worden, wel eerder periodiek.
Wij houden u verder op de hoogte.

TERUG NAAR DE HOMEPAGE

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

MIJN DAG

OUD EN VOL VERLANGEN

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

VISAREND BESCHERMD

VERBODEN TE ROKEN

ADEJE TOP