donderdag, december 8, 2022
spot_img
HomeBlogNieuwsEEUWIGE RIVALEN

EEUWIGE RIVALEN

De twee grootste eilanden van de Canarische Eilanden staan erom bekend zonnige vakantieoorden te zijn. Maar Gran Canaria en Tenerife staan ook bekend om hun grote rivaliteit als het om voetbal gaat. Beide stadions liggen in de respectievelijke hoofdsteden en dus ver weg van de toeristische plekken. Maar voetbal leeft op grootste twee der Canarische Eilanden en soms laaien de gemoederen hoog op.

De wedstrijd tussen UD Las Palmas (Gran Canaria) en CD Tenerife is een van de bekendste en meest belangrijke derby’s van Spanje. Ook staat deze wereldwijd in de top 50 van derby’s met de meeste rivaliteit. Het mag dus duidelijk zijn dat de fans en supporters van beide eilanden bij elke wedstrijd staat te drummen om hun favoriete ploeg aan te moedigen.

Finale in zicht

Beide ploegen spelen in de op een na hoogste voetbaldivisie ‘Segunda División A’ en doen het verbluffend goed. Zo goed dat de concurrentie uitmondt in een regelrechte strijd voor promotie tot de hoogste klasse ‘La Liga Santander’.
Gisteren werd de halve finale gespeeld waarin CD Tenerife de tegenstander overtroefde met 1 – 2, en doordat UD Las Palmas de heenmatch verloor met 0 – 1 is deze club uitgeschakeld voor de finaleronde. 

Actief in vier devisies

De voetbalclub los blanquiazules – genoemd naar de de witblauwe uitrusting – heeft in zijn verleden reeds in vier voetbalklassen gespeeld: drie seizoenen in derde A, acht in 2aB, vijfenveertig in tweede A en dertien in de hoogste afdeling 1 A. Sedert seizoen 2013 – 2014 speelt de ploeg in tweede divisie A en elk jaar hebben zij gevochten om terug te keren naar het hoogst niveau. Dit jaar halen de wit-blauwhemden de finaleronde en is de kans reëel om het uiteindelijke doel te behalen.

Vier ploegen

Almería en Valladolid hebben zich rechtstreeks kunnen plaatsen. Vier ploegen strijden verder in de play-offs van deze serie om de begeerde overgang naar het hoogste niveau te maken. UD Las Palmas, CD Tenerife, SD Eibar en Girona FC zullen alles geven om de hoogste klasse ‘La Liga Santander’ te bereiken. Een van deze vier ploegen zal de oversteek maken.

Rivaal uitgeschakeld

En uitgerekend tegen de eeuwige rivaal uit Las Palmas had Tenerife af te rekenen in de play-offs, gelukkig met een goede afloop. Op 1 juni won Tenerife met 1 – 0 en in de terugmatch op 4 juni wonnen de Tinerfeños met 1 – 2 van de eeuwige concurrent. Tot dusver uitstekende resultaten. Een bank vooruit en een kus van de juffrouw.

CD Tenerife speelt de finale (in twee wedstrijden) tegen de winnaar in de andere poole Eibar/Girona waarvan de terugmatch wordt gespeeld op zondag 5 juni om 18.00 uur. 

De heenwedstrijd in de finale gaat door op zaterdag 11 juni, de terugwedstrijd op zondag 19 juni 2022. 

Fotoheader: Jordy van Heylen

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

BESTE KLIMAAT TER WERELD

CARRERA POR LA VIDA

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES